Meteorolojiden Peş Peşe Uyarı Çok Kuvvetli Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, bugün ülke genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Meteorolojiden Peş Peşe Uyarı Çok Kuvvetli Yağış Geliyor

İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Siirt hariç) ile Sinop, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa'nın güney ve doğu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde biraz azalarak mevsim normalleri civarında olacak.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak etkili olacak

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenen bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Bölgede rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 7, Kars'ta 9, Ağrı'da 14, Erzurum'da 16, Iğdır'da 18, Tunceli ve Erzincan'da 20 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların Tunceli'de 25, Iğdır'da 33, Erzincan'da 30, Ağrı'da 26, Kars'ta 24, Erzurum'da 23, Ardahan'da 22 derece olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER