Milyonlarca Kamu Personelini İlgilendiriyor: Kamuda Maaşa Yeni Standart

Parlamenter sistem döneminde devletin üst kademe yöneticileri için maaş katsayıları belirlenirken esas alınan "Başbakanlık Müsteşarı maaşı" standardın yerini, "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı" alıyor.

Milyonlarca Kamu Personelini İlgilendiriyor: Kamuda Maaşa Yeni Standart

Yeni kabinenin açıklanmasından sonra bakanlıkların tekrardan yapılandırılması çalışmaları devam ederken, devlet memurlarındaki statü ve kademeler de tekrardan düzenleniyor.

ÜCRETLER İÇİN BELİRLİ BİR STANDART PLANLANIYOR

Yeni yapıda bakanlıklardaki genel müdür ve yardımcıları tekrardan düzenlenirken, bu makamlara verilecek ücretler için de belirli bir "standart" oluşturması planlanıyor.

KATSAYILARI BELİRLEYECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle devlet tekrardan yapılandırılırken, devletteki en yüksek memur, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olacak. 

Eski "Başbakanlık Müsteşarı"nın yerini, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı alacak.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı"na göre belirlenecek. Yeni dönemde milletvekilleri ve bakan yardımcılarının ücretleri, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı'nın alacağı ücrete göre şekillenecek. 

Özellikle yeni yönetim yapısında Başkan'a bağlı olarak görev yapacak olan kurul başkanvekilleri ve üyelikleri ile kamudaki bağlı kurumlardaki yöneticilerin ücretlerin belirlenmesinde de bu ücretin katsayısı etkili olacak.

Kaynak : Star Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER