Milyonlarca Vatandaşın Merakla Beklediği Asgari Ücret Açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) asgari ücretin belirlenmesi noktasında önemli olan istatistiklerini yayımladı. 

Milyonlarca Vatandaşın Merakla Beklediği Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücret 2019 yılı için TÜİK tarafından yapılan açıklamada ağır iş statüstündeki işçiler için asgari ücretin 2 bin 213 lira, orta statüdeki işler için bin 978 lira, hafif statüsündekiler için ise bin 841 lira olarak ifade edildi.

TÜİK İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

20 Aralık saat 14.00 itibariyle toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonundan, 2019 yılı asgari ücret miktarları için önemli açıklamaların gelmesi bekleniyor.

RAKAMLAR NETLEŞİYOR

Komisyon toplantısı sürerken, TÜİK kendi istatistiklerini yayımladı. İş durumları ve koşulları üzerinden vatandaşlarn alması gereken minimum asgari ücret tutarına yer veren TÜİK' in bu açıklaması, asgari ücretin belirlenme sürecinde önemli bir nokta. 

Asgari ücretin belirlenmesine yönelik toplantı sürüyor. Bu toplantıdan bugün itibariyle kesin bir karara varılması ve asgari ücretin tespit edilmesi konusunda önemli açıklamaların ilgili makamlar ya da kişiler tarafından kamuoyuna ulaştırılacağı düşünülüyor. 

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret açıklaması için son saatlere girildiğini söylemek mümkün. Bu toplantıdan çıkacak asgari ücret 2019 açıklaması, bugün akşam saatlerinde gerçekleştirileceği bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER