NATO'dan Açıklama: Türkiye Kilit Ülke

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Berlin'de Körber Vakfı'nda yaptığı konuşmada, güvenlik politikalarına dair açıklamalarda bulundu.

NATO'dan Açıklama: Türkiye Kilit Ülke

Avrupa Birliği'nin askeri olarak Avrupa'yı tek başına koruyamayacağını söyleyen Stoltenberg, NATO'nun önemine dikkati çekti.

Stoltenberg, "Norveç, ABD, Kanada ve İngiltere ile güneyde Türkiye, Avrupa'yı güvende tutmak için kilit öneme sahip ülkeler.

İttifak üyesi ülkelerden, savunma harcamalarını NATO'nun talep ettiği düzeye getirmelerini isteyen Stoltenberg, Almanya'nın savunma harcamalarını ABD'ye iyilik olsun diye değil aksine kendi güvenliğini sağlama noktasında artırması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, pazar günü Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu kabul etmek gerektiğini belirtmiş, DEAŞ'a karşı mücadelede ve sözde hilafetin fiziksel olarak yıkılmasında Türkiye kararlı bir şekilde katkıda bulundu.

Hiçbir müttefik Türkiye kadar Suriyeli sığınmacı almadı. Türkiye 3,6 milyon Suriyeliyi aldı ve hiçbir NATO ülkesi Türkiye kadar terör saldırısı yaşamadı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER