O İlimize Akın Ettiler! Gece Yarısından Sabaha Kadar

Tarihler 1 Eylül'ü göstermesiyle birlikte av yasağın sona ermesinden sonra denizlere açılan Karadenizli balıkçıların yüzünü, bu sezon palamutla güldü. 

O İlimize Akın Ettiler! Gece Yarısından Sabaha Kadar

Samsun'da geçen sene oranla 3 kat daha çok çıkan palamut sebebiyle, Türkiye`nin birçok vilayetinden Samsun'a gelen balıkçılar, balık halindeki mezada katılarak satın aldıkları balıkları memleketlerine götürdü.

Samsun Balık Halinde gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar süren mezatta, tonlarca kilo palamut balığı satıldı. Çoğunlukla Amasya, Tokat, Sivas ve Ankara gibi illerden gelen vatandaşlar, tırlarını palamut ve hamsiyle doldurdu.

Bu sene en çok balık bolluğunu yaşandığı Samsun'a, Ordu ve Giresun gibi Karadeniz illerinden de bir çok vatandaş geldi. Karadenizli balıkçıların hedefinde Samsun açıklarında yakalanan palamut balıkları vardı. 

1 saat süren mezatta, tonlarca palamut balığı alıcı buldu. Uzak illerden gelen vatandaşlar ise, satıcılar ile sıkı pazarlığa tutuşunca ortaya renkli görüntüler çıktı. Balıkçıların yüzünü güldüren palamut balığından sonra, Samsun'da 2 hafta içerisinde hamsinin de patlayacağı öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Halinde balıkçılık yapan Mehmet Kıyak, “Bu sene balık sezonu çok bereketli. Çok bolluk yaşanıyor. Özellikle palamut balığında çok bolluk var. 

Cenab-ı Allah verdi. Palamudun 1 tanesi 1 kilo geliyor. Biz de halde çiftini 12 ila 15 lira arasında satıyoruz. Halimize bu sene balık almaya yine çevre illerden gelen bir çok balıkçı arkadaşımız var. 

Balık nerede, esnaf orada. Bu sezon balık burada. Amasya, Tokat, Sivas, Ordu ve Giresun gibi illerden gelen çok sayıda vatandaşımız var. Özellikle palamut almaya gelen esnaflarımız var.

Samsun'da balık sezonuna iyi başladıklarını söyleyen Yaşar Kıyak, “Bu sene çok güzel palamutlar var ve fiyatları da ona göre çok uygun. Çifti 15 lira. Bedavaya balık satılıyor bu sene. En bol balık palamut balığı. 15-20 gün içerisinde de aynı bolluğu hamside yaşayacağımızı umuyoruz. Böyle giderse Samsun'da balık fiyatları daha da ucuzlayacak.

Ordu ve Giresun gibi Karadeniz illerinden gelen esnaflar da, “Samsun'da palamut balığının bol olması sebebiyle biz de yola çıkarak buraya geldik. Tabii, Karadeniz'de balık bol Samsun'da palamut patlaması yaşandı. 

Ordu ve Giresun'da da palamut var burada daha güzelleri var. Biz de o nedenle palamut almaya geldik. Fiyatlar da gayet iyi durumda. Sezon çok iyi gidiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER