O Ülkeler: Yabancı İşçi Alımı Yapacak

Son günlerde yabancı ülkeler bir bir yabancı işçi alımları yapılacağını duyurdu. 

O Ülkeler: Yabancı İşçi Alımı Yapacak

Türkiye'den de başvuru yapılabilecek olan işçi personel alımlarında en az 3 Bin Euro maaş verilecek. 

ALMANYA İŞÇİ ALIMI

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da Bakanlar kurulunda alınan karar ile Avrupa birliği ülkeleri dışındaki ülkelerden yabancı işçi alımı yapılacağı açıklandı. 

Almanya'da faaliyet gösteren bir firma olan OBM'nin şirket yöneticisi Osman Taş geçtiğimiz günlerde Almanya'ya alım yapılacak olan meslekleri açıkladı. 2019 yılında 10 bin işçi götürmeyi hedeflediklerini aktaran Osman taş, maaşların 3 bin Euro'dan başlayacağını belirtti. 

JAPONYA, RUSYA, İNGİLTERE'DE AÇIKLADI

Japonya Hükümetinden de önemli bir karar çıktı. Japonya 345 Bin yabancı işçi istihdam edecek. Hasta bakıcılığı, resteorant sektörlerinde temizlik, inşaat alanlarında tecrübeli yada tecrübesiz personel açığının giderilmesi için yabancı işçi istihdamı sağlayacak. Nitelikli personeller 5 yıl vize alabilecekler ve aileleri ile birlikte ikamet edebilecekler. 

Rusya işçi alımı için açıklama yapan Rusya Devle Başkanı Putin, Türkiye'den vizelerin kaldırılacağını açıkladı. Hükümet yetkililerinden yapılan açıklamalarda 144 bin 583 işçi ihtiyacının olduğu belirtildi. 

Rusya’da sibirya'nın gücü projesinde devam eden inşaatın tamamlanmasında görevlendirilecek olan personeller için alımlar yapılacak.  İngiltere'de tecrübe zorunluluğu olmadan temizlik yaşlı bakımı alanlarında personel istihdamı sağlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER