Putin: “Sosyal medyayı kapatmayacağız”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Direkt Hat” üzerinden Rus vatandaşların sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sosyal medyanın kapatılmasına ilişkin olarak, “Sosyal medyayı kapatmayacağız” dedi.

Putin: “Sosyal medyayı kapatmayacağız”

   Rusya Devlet Başkanı Vlidamir Putin, göreve geldiği dönemde hayata geçirdiği “Direkt Hat” üzerinden vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam ediyor. Putin bu yıl 16’ıncısı düzenlenen “Direkt Hat” oturumunda siyasetten spora, sağlıktan tarıma pek çok konuda soruları yanıtladı. ABD’yi saldırgan olmakla itham eden Putin, “3. Dünya Savaşı’nın medeniyetimizin sonunun getirecek kadar tehlikeli olması, bizi uluslararası arenada aşırı hamleler yapmaktan alıkoymalıdır” dedi. 
 
  “ABD kendini besleyen eli ısırıyor” 
  Putin dolar transferlerinde sınırlama getiren ABD’de ile ilgili soruları yanıtladı. Dolar için “küresel para birimi” diyen Putin, dolar sınırlaması politikasının uzun vadede güveni zedeleyeceğini belirterek “Onları besleyen eli ısırıyorlar” ifadesini kullandı. 
 
  “Ukrayna kendi iç problemlerini çözemez durumda” 
  Ukrayna’nın Dombass bölgesindeki Rus yanlılarıyla Ukrayna askerlerinin arasındaki çatışmanın sonlanması için yapılan Misnk antlaşmasıyla ilgili Putin Rusya’nın çözüm için elinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Dombass bölgesindeki çatışmalarla ilgili, “Bu bölgedeki olaylar elbette üzücü ama mevcut Ukrayna lideri ile bu sorun çözülmez” diyen Putin, Ukrayna’daki çatışma ortamının daha da kötü hale geleceğini öngördüğünü belirtti. 
 
  “Sosyal medyayı kapatmayacağız” 
  Rus blog yazarlarının, sosyal medyanın engellenip engellenmeyeceği sorusu üzerine Putin, sosyal medyanın yasaklanmayacağını belirtti. Nisan ayında mesajlaşma uygulaması Telegram’ın hükümet tarafından yasaklandığının bilincinde olduğunu söyleyen Putin, teröristlerin Telegram’ın şifreli mesaj özelliğini kullandığını hatırlatarak, milli güvenlik için Telegram’ı yasakladıklarını söyledi. 
 
  “Sergei Skripal’e ulaşmaya çalıştık” 
  İngiltere’de zehirlenen eski Rus istihbarat ajanı Sergei Skripal ve kızı Yulia ile ilgili soruya yanıt veren Putin, eski ajan ve kızının hastanenden taburcu olduktan sonra onlara ulaşmak istediklerinin altını çizdi. “Londra’nın söylediği sinir gazı kullanılmış olsaydı Skripal ve kızı hayatta kalamazdı” diyen Rus lider, Rus diplomatın Yuliya'ya ulaşmasına izin verilmesini ve zehirlenme vakasına ilişkin soruşturmada Rusya'nın da yer almak istediğini vurguladı. 
 

  Putin: “Rusya, Suriye’den geri çekilmeyi henüz planlamıyor”   
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, Suriye’den geri çekilmeyi henüz planlamıyor. Gerekirse çekilebiliriz” dedi.   
 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın şu an Suriye’den güçlerini geri çekmeyi planlamadığını ve  Rusya’nın çıkarı olduğu sürece Rus güçlerinin kalacağını açıkladı. Putin, “Suriye’de uzun süreli tesisler inşa etmiyoruz. Gerekirse birliklerimizi maddi kayıplar olmadan oldukça hızlı bir şekilde geri çekebiliriz. Ama şimdilik onlara ihtiyacımız var, bölgede güvenlik sağlamak ve ekonomik alandaki çıkarlarımıza yardımcı olmak gibi önemli görevleri yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 
  Putin: “Yakın gelecekte herhangi bir ülkenin Avangard silahı üretebileceğini sanmıyorum”   
 Putin, Avangard füze sistemine ilişkin soruya, “Eşsiz bir silah. Eğer günümüzden bahsedecek olursak, yakın gelecekte herhangi bir ülkenin böyle bir silahı üretebileceğini sanmıyorum” dedi.   
  İktidara geldiği 2001 yılından beri “Direkt Hat” programında vatandaşların sorularını cevaplayan Rusya Devlet Başkanı Putin, bu yılki programın ilk 3 saatinde 45’ten fazla soru yanıtladı. Savunma sanayi ile sorulan bir soruya Putin, Rus füze sistemleriyle hiçbir ülkenin başa çıkamayacağı yanıtını verdi. 
  Vladimir Putin bu yıl tanıttıkları sesten 10 kat daha hızlı Avangard füze sistemini hatırlatarak “Eşsiz bir silah. Eğer günümüzden bahsedecek olursak, yakın gelecekte herhangi bir ülkenin böyle bir silahı üretebileceğini sanmıyorum. Elbette ki bir gün üretebilecekler lakin dediğim gibi biz şimdiden ürettik” dedi. 
  Ayrıca Rusya Devlet Başkanı, ABD’nin Anti-Balistik Füze Anlaşmasından tek taraflı geri çekilmesi üzerine yeni silahlar geliştirmeye başladıklarını söyledi. 
 
  Putin, Esad sorusuna yanıt vermedi 
  Rus lider bir vatandaşın, “Batı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı tanımıyor, Rusya neden Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’yu tanıyor?” şeklindeki sorusuna yanıt vermedi, sadece “İlginç” demekle yetindi. 
Rus lider geçen yıl 4 saat süren programda kendine yöneltilen 70 soruya cevap vermişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 04:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER