Sürekli İşçi Alımında Düzenleme Açıktan Atama Yapılabilecek

Yeni sistemde çalışanlara istihdam güvencesi geliyor. 

Sürekli İşçi Alımında Düzenleme Açıktan Atama Yapılabilecek

Senelerce geçici, güvencesiz çalışmak durumunda kalan işçiler devlet korumasına alınırken, personelin verimliliğini artıracak performans yönetimi de getirilmiş olacak.

KAMUDA İŞ KAPISI

Buna göre atölye, şantiye, fabrika, çiftlik gibi işçi istihdamı zorunlu olan hizmet birimleriyle, temizlik, koruma, güvenlik, bakım, onarım gibi destek hizmetlerinde sürekli işçi kadrosu ihdas edilebilecek. Kamuda binlerce kişiye de iş kapısı açılmış olacak.

YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamu idareleri, özel bütçeli kamu idareleri, üniversiteler, YÖK ve ileri teknoloji enstitüleri ile sosyal güvenlik kurumlarında sürekli işçi kadrolarına dair düzenleme yapıldı. 

Buna göre, fabrika, atölye, şantiye, çiftlik gibi işçi çalıştırılması zorunlu hizmet birimlerinde Başkan tarafından sürekli işçi kadrosu ihdas edilecek.

BOŞ ALANA AÇIKTAN ATAMA

Yine temizlik, koruma, güvenlik ve bakım, onarım işlerinde çalışanlar da sürekli işçi kadrosuna alınabilecek. Başkan imzasıyla boş alanlara açıktan atama yapabilecek. 

Kapsama giren kuruluşlarda devamlı işçi kadroları Devlet Personel Başkanlığı'nca başka unvanlı sürekli işçi kadroları ile değiştirilebilecek. Birimler arası aktarmalarda aynı usule uyulacak. Bu işlemlere dair bilgiler bir ay içinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na bildirilecek.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALINACAK

1 milyon taşeron kadroya alınırken, yeni dönemde kamuya alımlar kadrolu, devamlı işçi şeklinde personel alınacak. Alımlar Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. 

Artık taşeron olarak değil kadrolu işçi olarak yapılacak. Hizmet ile personel ücret ilişkisi sağlıklı hale getirilecek. Kamu kurumları hızlı, etkili icraat öngören yeni sisteme uyumlu hale getirilecek.

Kaynak : Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER