Yemin Töreni Sona Erdi! Seçim Tarihi Belli Oldu

Geçici Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve İYİ Parti Ankara milletvekili Durmuş Yılmaz, “Meclis Başkanı seçimine 12 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 14.00'te başlanacaktır. 

Yemin Töreni Sona Erdi! Seçim Tarihi Belli Oldu

Yılmaz, TBMM Genel Kurul oturumunu kapatmadan önce milletvekillerine hatırlatma yaptı.
 
Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için gösterilecek adayların, Meclisin toplandığı 7 Temmuz 2018 Cumartesi gününden itibaren beş gün içinde Geçici Başkanlık Divanına bildirilmesi gerekmektedir. 

Buna göre, Başkan adayları 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 24.00'e kadar bildirilebilecektir. 

Meclis Başkanı seçimine 12 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 14.00'te başlanacaktır.

Yılmaz, 27. Yasama döneminde en yaşlı üyenin Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal olduğunu söyleyerek, “Dolayısıyla İç Tüzük'ün 8'inci maddesindeki Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, Geçici Başkanlık görevini yapar’ hükmü gereğince Sayın Baykal'ın Geçici Başkanlık görevini icra etmesi gerekmekteydi. 

Fakat yine malumunuz olduğu üzere, Sayın Baykal sağlık sorunları sebebiyle bu görevi ifa edememiş ve Parlamentomuzun ikinci yaşlı üyesi sıfatıyla bu görevi benim ifa etmem gerekmiştir. 

Bu vesileyle, Başkanlık Divanı olarak Sayın Baykal'a “Geçmiş olsun." dileklerimizi iletiyor, kendilerine acil şifalar diliyoruz. 

Yılmaz, Cumhurbaşkanının yemin töreni için 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 16.30'da toplanmak üzere birleşimi kapattı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER