Yeni Kimlik Kartı Alacaklar Bu Habere Dikkat

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartların dağıtımı 2017 senenin ocak ayında başlamıştı.2018 sene itibariyle yeni kimlik alanların sayısı 16 milyona ulaştı.

Yeni Kimlik Kartı Alacaklar Bu Habere Dikkat

Başvurular ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden ya da “Alo 199 Kimlik hattı”nı arayarak yapılabiliyor.

YENİ KİMLİK KARTI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak.

YENİ KİMLİK KAÇ GÜNDE GELİR?

Yeni kimlik için başvuru yaptıktan sonra yeni kimlik kartınız verilmemektedir. Başvuru aşamasında sizden bütün bilgiler talep edilerek başvurunuz alınır.

Daha sonra ise kimlik başvurunuz Ankara`da bulunan Kimlik Üretim yerine iletilerek kimliğiniz çıkarılır. Kimlik kartının basımından sonra PTT vasıtası ile ibraz etmiş olduğunuz adresine gönderilme süresi 15 gün olarak belirlenmiştir.

YENİ KİMLİK KARTLARI ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018 sene için yayınlanan değerli kağıtlar tebliğine göre değerli kağıt(kimlik kartı) ücretleri aşağıdaki gibidir.

Kimlik yenileme ücreti: 18,5 TLKayıp kimlik: 37 TL Evlilik sebebiyle kimlik değişimi: 18,5 TLEskiyen kimliği değiştirme: 18,5 TLYeni doğan bebek için kimlik çıkarma: ÜcretsizYeni doğan bebek için kimlik çıkarma: 18,5 TL (Zamanında yapılmayan bildirim için)

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarıldı, bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuldu. Uygulamayla yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, "Sağlık kuruluşundan verilen doğum raporları nüfus müdürlüklerinin ekranlarında görülüyor. 

Pilot çalışma başarılı gidiyor. Vatandaş doğum yapacak, nüfus müdürlüğü kısa zaman sonra ona kimliğini getirecek.

Vatandaş bürokrasi ile hiç uğraşmayacak, hastanede doğum yapacak, raporu düzenlenecek ve bebeğinin kimliğine kısa zamanda erişmiş olacak. 

Proje Ankara`da Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanıyor. Nüfus müdürlüklerince adrese kimlik gönderilmesi ile alakalı süreci yürütüyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER