ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMAMASI ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRME TALEBİNDE BULUNAN ÖĞRETMENLERİ DE MAĞDUR ETTİ

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMAMASI ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRME TALEBİNDE BULUNAN ÖĞRETMENLERİ DE MAĞDUR ETTİ
DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİN YAPILMAMASI SADECE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİ DEĞİL ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRME TALEBİNDE BULUNAN ÖĞRETMENLERİ DE MAĞDUR ETTİ

 Milli Eğitim Bakanlığının alan değişikliği yapmama konusundaki anlamsız ısrarı yüzünden 2 bine yakın öğretmen illerarası özür grubu yer değiştirmelerinde eşinden ve çocuğundan ayrı kalmak zorunda kalmıştır. Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına defalarca uyarıda bulunmuştu. Diplomaya yönelik alan değişikliği yer değiştirmelerde sirkülasyonu sağladığı için alan değişikliğinin yapılmaması yer değiştirmeleri durma noktasına getirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının alan değişikliği yapmama konusundaki ısrarına da anlam veremiyoruz. Bazı branşların açığının azalacağını düşünen Milli Eğitim Bakanlığına en son yapılan diplomaya yönelik alan değişikliğindeki istatistiki verileri incelemesini tavsiye ediyoruz.
               En son yapılan diplomaya yönelik alan değişikliğindeki istatistiki bilgilerden size biraz bahsedelim:
Alan değişikliği için bütün normlar yani 100 binin üzerinde norm açılmıştır.
Alan değişikliği yapan öğretmen sayısı 5.900 civarındadır.
Alan değişikliği yapan öğretmenlerin 1.300 küsürü branştan sınıf öğretmenliğine dönüş yapmıştır.
Alan değişikliği yapan öğretmenlerin 2 bin küsürü branştan branşa geçiş yapmıştır.
Alan değişikliği yapan öğretmenlerin 2 bin küsürü ise sınıftan branşa geçiş yapmıştır.
               Yukarıdaki sayılar İKGM’nin en son yapılan diplomaya yönelik alan değişikliği sonucunda yayınladığı taban puan listelerinden alınmıştır bu sayıları incelediğimizde Yönetmeliğe bağlı olarak yapılacak alan değişikliği sonucunda hiç bir branşın mağdur edilmeyeceği apaçık gözükmektedir. Kaldıki bu sayılar Milli Eğitim Bakanlığında da mevcuttur.
               Madem yeni nesil öğretmenlerin eseri olacak , madem toplumun en kıymetli mesleğini öğretmenler yapıyor ; yeni nesil mutsuz ve bunalımda olan öğretmenlerin mi eseri olacak ve yine mutsuz öğretmenler mi topluma ışık tutacak ? Milli Eğitim Bakanlığının bu konuları düşünmesi gerek. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı biran önce bu yanlışından döner özür grubu atamalarında il emrini verir ve devamında Diplomaya yönelik alan değişikliğini yaparak norm fazlası öğretmenleri eğitim-öğretime kazandırır.

DİPLOMAYA DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER 
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kemal
kemal - 8 yıl Önce

öğretmenlere yıpranma payı istiyoruz.yıpranma payı gelmelidir.

SIRADAKİ HABER