ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN KIRMIZI ZARF EYLEMİ !

Atanamayan Öğretmenlerden Kırmızı Zarf Eylemi

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN KIRMIZI ZARF EYLEMİ !
'ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER OLARAK AŞAĞIDAKİ METNİ, 1 EKİM'DE AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADRESLERE GÖNDERECEĞİZ.'
 
 
"Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer bu yıl 160 bin öğretmene ihtiyaç duyduklarını; 40 bin öğretmeni atadıklarını, geriye kalan açığı ise ücretli öğretmenlerle kapatacaklarını dile getirdi. Eğitimde başarıyı yakalamanın çözümü her yıl, hatta her dönem değişen ücretli öğretmen çalıştırmak değil, kadrolu öğretmen atamaktır. Mevsimlik işçi ancak tarım, turizm gibi sektörlerde olabilir. Eğitim alanında mevsimlik işçi çalıştırılması utanç verici bir tablodur.
 
 
 
KPSS puanları daha önceki yıllarda 2 sene geçerliydi. Bu puanlar 2, hatta 3 atamada kullanılırdı. Bu yıl ise biz alacağımız puanın 2 yıl geçerli olacağı bilgisiyle bu sınava hazırlanırken, sınavdan 1 gün önce yönetmelik değiştirildi ve bu sene KPSS puanları sadece 1 atamada geçerli oldu. Bu da biz atama bekleyen öğretmenlerin mağduriyetini arttırdı. Bu seneki puanlarımızın 1 yıl geçerli olması ve yeni sistemle birlikte öğretmen açığının artmasından dolayı 238 bin öğretmen olarak bir an önce atanmak istiyoruz ve ek atama talep ediyoruz. Bütün illerimizde hemen hemen her okulda çok fazla öğretmen açığı bulunduğunu ve bu açığın, eğitim fakültesi mezunu bile olmayan ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışıldığını biliyoruz. Sadece biz öğretmenler değil, ailelerimiz ve sevdiklerimiz de bu süreçte fazlasıyla yıprandı.
 
 
 
Bir an önce, yeni bir alım yapılarak mağduriyetimizin giderilmesini ve çocuklarımızın geleceğinin iadesini talep ediyoruz."
 
 
 
 
 
 
 
Göndereceğimiz Adresler:
 
 
 
1) Milli Eğitim Bakanlığı: Millî Eğitim Bakanlığı Atatürk Bulvarı Bakanlıklar / ANKARA
 
 
 
2) Maliye Bakanlığı: Maliye Bakanlığı Dikmen Caddesi No:2 06450 Çankaya / ANKARA
 
 
3) Cumhurbaşkanlığı: T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 06689 Çankaya / ANKARA
  
4) Başbakanlık: Vekaletler Caddesi Başbakanlık Merkez Bina P.K. 06573 Kızılay / ANKARA
  
5) TBMM: TBMM Genel Sekreterliği 06543 Bakanlıklar/ANKARA
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER