ÇALIŞAN KADINLAR MİGRENE DİKKAT !

Migrenin kadınlarda daha fazla görüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, hastalığın özellikle çalışan kadınları etkilediğini söylüyor.

ÇALIŞAN KADINLAR MİGRENE DİKKAT !

Avrupa Baş Ağrısı Birliğinin kuruluş günü olan 12 Eylül, 2006 yılından bu yana Avrupa Migren Farkındalık Günü olarak kabul ediliyor.

Baş ağrısı ve Ağrı Çalışmaları Derneği Başkanı Prof Dr. Mehmet Zarifoğlu, migrenin kadınlarda daha fazla görüldüğüne dikkat çekerek özellikle çalışan kadınları migren konusunda bilinçli olmaları için uyardı. Zarifoğlu, migren hastalarının doğru teşhis ve tedavi için mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurması gerektiğini söyledi.

Migren Türkiye’de de sık rastlanan kronik bir hastalık. Her 6 kişiden birinde görülürken her 4 kadından birini etkiliyor. Migrenin sıklığı en üretken yaşlar olan 25-50 arasında en üst düzeye çıkıyor.

Migren aynı zamanda iş hayatında en çok verim kaybına neden olan rahatsızlıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her 6 kişiden birinin migren olduğu ülkemizde migrenin doğru tedavi yöntemleri genelde bilinmiyor. Ülkemizde migren en çok Doğu Anadolu Bölgesinde görülürken şehirlerde ve ilçelerde, köy ve kasabalara göre yaklaşık 3 kat daha fazla rastlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 12 yıl Önce

Çok doğru bir tesbit,ben öğretmenim ve sıs sık migrenim tutuyor,krize giriyorum 20 saatten fazla sürüyor,Allah kimseye vermesin çok zor.

SIRADAKİ HABER