ÇALIŞMA BAKANI'NDAN ENGELLİLERE MÜJDE!!!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Temmuz sonu itibarıyla Allah nasip ederse 6 bin engelli vatandaşımızı kamu istihdamıyla beraber buluşturacağız." dedi.

ÇALIŞMA BAKANI'NDAN ENGELLİLERE MÜJDE!!!
İŞKUR’DA HEDEF 1 MİLYON
İŞKUR'un 1 Ocak'tan 12 Mayıs'a kadar 355 bini aşkın kişiyi iş sahibi yaptığına işaret eden Soylu, “Bu yıl hedefimiz, 1 milyon civarındadır. İnşallah hedefimize hep birlikte ulaşacağız. 2002'de iktidara geldiğimizde kamuda çalışan 5 bin 777 engellimiz mevcuttu. Bugün ise tam yüzde 753 artışla birlikte 43 bin 959'a ulaşmıştır." diye konuştu.

6 BİN ENGELLİYE KAMUDA İSTİHDAM
Engelliler Haftası dolayısıyla bir müjde vermek istediğini dile getiren Soylu, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olarak nitelendirdiğimiz ve bu konuda dünyaya öncülük ettiğimiz sınava yaklaşık 75 bin vatandaşımız katıldı. Temmuz sonu itibarıyla inşallah, 6 bin engelli vatandaşımızı kamu istihdamıyla buluşturacağız” dedi.

ENGELLİYE DEVLET DESTEĞİ
Sadece kamuda değil, özel sektörde de özellikle engelliler konusunda çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan Soylu, 2002'deki 28 bin engelli istihdamının, yüzde 285 artışla 82 bine çıktığını söyledi. İş ve işverenin engelli vatandaşlarla uyumunu sağlayacak birçok projenin altına imza attıklarını belirten Soylu, “544 engelli kardeşimizin iş yerlerinin açılması için kaynak tesis edilmiş, yaklaşık 27 bin 840 engelli vatandaşımıza mesleki eğitim verilmiş ve bunun yanında Nisan 2016’da kendi işini kurmak isteyen 125 engelli kardeşimizin projeleri onaylanmıştır. Mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı yaklaşık 80 projeye de 4,7 milyon lira kaynak ayrılmıştır. Bu bir politikadır. İnsanı odağa alan bir politikanın kendisidir ve biz bunu sürdürülebilir kılma konusunda ısrarlıyız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER