EK DERS SAATİ 18 LİRA OLDU

11 Ekim 2014 tarihinde gündeme getirdiğimiz okullarda açılacak olan yetiştirme kurslarına öğretmenlerin ilgi göstermediği şuandaki ek ders esaslarındaki kurslarla ilgili ücret düzenlemesiyle de hiç bir öğretmenin bunu kabul etmediği ve etmeyeceğini haberleştirip hükumetimiz ve milli eğitim bakanlığımızın bu duruma acil çözüm bulmaları aksi takdirde kursların açılamayacağı şimdiden başarısız olunacağını başta paralel yapı olmak üzere bazı odakların isteğinin de bu olduğu şeklinde haberleştirmiştik.

EK DERS SAATİ 18 LİRA OLDU
Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim müdürlüklerine  bu gün okullara ek ders ücretlerinin saatinin 18 TL olacağı ayrıca kursta görevli yöneticilere  günlük 6 saat ek ders ücreti ödeneceği şeklinde bilgi verilmesini istemiş başta Ankara olmak üzere bir çok ilçe milli eğitim müdürlüğü resmi yazıyla ek ders ücreti saatinin 18 TL ve yöneticilerde günlük 6 saat ücret ödeneceği şeklinde resmi yazıları okullara son dakika yazısı olarak bu gün 16:00 itibariyle ileterek acilen öğretmenlere duyurulmasını istemiştir.


Bu konuyu ilk gündeme getiren ve gündem oluşmasını sağlayan haber sitesi olarak bu şekilde sonuçlanmasında kamu tv ailesi olarak bizi de ayrıca sevindirmiştir. Eğitim Sendikalarının bu konuyla ilgili  bir açıklama yapmaması da ayrıca düşündürücüdür.


Bundan sonrada öğretmenlerimizin her türlü konuda yanlarında olup , sesleri olmaya devam edeceğiz.


kamutv.tr
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ELALEM
ELALEM - 9 yıl Önce

BÖYLE ASLI ASTARI OLMAYAN HABERLER YAPMAK COK YANLUŞ BİRSEY... EK DERS ÜCRETİNİN 18 TL OLMASI İÇİN EK YÖNETLİĞİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM... BEN OKULDA MĞÜDÜR YARDIMCISIYIM AMA HENUZ NE BİZE NE DE BAŞKA BİR OKULA BÖYLE BİR YAZI ULAŞMAMIŞTIR. ONUN İÇİN LÜTFEN BÖYLE YALAN YANLIŞ HABERLER YAPIP İNSANLARI KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN

amir
amir - 9 yıl Önce

BU haber gerçeği yansıtmıyor.657 ye göre olmaz...Madde 176 – (Değişik: 3/4/1998 - 4359/1 md.)(Değişik birinci fıkra: 21/3/2006 – 5473/3 md.) Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders göreviverilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde,cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna görebelirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir

eğitimci
eğitimci - 9 yıl Önce

hani dayanak nerde bakanlar kurulu kararı mı var? resmi gazetede mi yayınlandı? Sözle peynir gemisi yürümez. Eğitimciler söz konusu olduğunda yapılan tüm zam haberlerine mesafeliyim. Belge nerde?

cemil tart
cemil tart - 9 yıl Önce

iyi olur

SIRADAKİ HABER