HAZİNE AVUKATLARI BAKAN ŞİMŞEK'İ BEKLİYOR !

Hazine Avukatları Halen Atanamadı.

HAZİNE AVUKATLARI BAKAN ŞİMŞEK'İ BEKLİYOR !

 

Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Müdürlüğüne Hazine Avukatı olarak atanmayı bekleyen Avukatlar, Maliye Bakanından bir an önce atamalarını yapmasını istiyorlar.

2012/1 KPSS yerleştirme sonuçları 6 temmuz 2012'de açıklanmıştır. Sonuçların açıklanmasının üzerinden iki ayı aşkın bir zaman geçmiş ancak Maliye Bakanlığı Hazine Avukatlarının atanmasına yönelik gereken evrakları dahi halen açıklamamıştır. Oysaki diğer kurumlara atanan avukatlar görevlerine bile başlamışlardır (ilk defa avukat alımı yapan kurumlarda bile). Atama için Bahum (Baş Hukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü) görüşüldüğünde her şeyin tamam olduğu sadece Maliye Bakanının imzasının beklendiği söylenmektedir. Söz konusu imzalanacak evrak haftalardır Maliye Bakanının önünde beklemektedir. Sayın Bakanın söz konusu evrağı neden imzalamadığı, eğer bir sorun varsa bunun neden kamuoyuyla paylaşılmadığı merak edilmektedir. Atanan arkadaşların bir kısmı serbest olarak çalışmakta iken atamalarını öğrenince işlerini bırakmış, vergi kayıtlarını kapatmış; bir kısmı başka kurumlarda çalışmakta ve başka şehirlerde olan eşleri için eş durumu tayinlerini beklemektedirler. Atama kararı olmadan da eş durumu tayini yapılmamaktadır. Böylece atanan arkadaşların tümü çeşitli şekillerde artık mağduriyet yaşamaya başlamışlardır. Bu durum karşısında;

Sayın Maliye Bakanının söz konusu evrağı neden imzalamadığı ve ne zaman imzalayacağı, atamaya yönelik gerekli evrakların ne zaman açıklanacağı ve atama sürecinin ne kadar sürede tamamlanacağı belli değil.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER