HER MEMUR İKİ YIL HİZMETE İLAVE KADEME ALAMIYOR

Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapan Devlet memurlarına her iki yıl hizmetleri karşılığında ilave kademe ilerlemesi verilirken, o yerlerde görevli memurların tamamı bu uygulamadan yararlanamamaktadır.

HER MEMUR İKİ YIL HİZMETE İLAVE KADEME ALAMIYOR
Devlet memurlarının kazanılmış kademe ilerlemesi yapabilmeleri için bulundukları kademede en az 1 yıl çalışmaları, derece yükselmesi yapabilmeleri için ise bulundukları derecede en az 3 yıl ve bu derecenin üçüncü kademesinde en az 1 yıl bulunmaları gerekirken, bazı memurların her iki yıllık hizmet süresi karşılığında ilave bir kademe alarak 2 yılda bir derece yükselmesi yapmaları mümkün olabilmektedir.
 
 
 
İki yıl hizmet karşılığı ilave kademe ilerlemesi
 
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre; yer değiştirme suretiyle atanma uygulamaları kapsamında belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürelerin her iki yılı için bir kademe ilerlemesi daha verilir.
 
Öte yandan, 150 Seri No’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde; atama ve yer değiştirme yönetmeliklerine göre zorunlu atama kapsamında olup da kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerdeki illere (Erzurum ve Artvin illeri dahil) herhangi bir nedenle isteği üzerine atanan personelin de 2 yıl hizmet karşılığı 1 ilave kademe yapabileceğine ilişkin hükümler yer almıştır.
 
Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerdeki hangi memurlar ilave kademe alıyor?
 
Konuya ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun ve 150 Seri No’lu Tebliğin ilgili hükümlerini birlikte değerlendirdiğimizde, kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapan memurların sadece bazılarının 2 yıl hizmet karşılığı ilave bir kademe alacakları görülmektedir.
 
Her iki yıl hizmet karşılığında ilave bir kademe ilerlemesi yapılabilmesi için;
 
-Devlet memurunun, kurumu tarafından çıkarılan özel düzenlemelere göre, zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olması gerekir.
 
-Bu memurun, kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapıyor olması (zorunluluk, eş durumu, kendi isteği ve benzer sebeple) gerekir.
 
-Bu memurun, kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde (farklı yerler olabilir)fiilen görev yaparak geçirdiği sürelerin (yıllık izin süresi dahil) 2 yıldan az olmaması gerekir.
 
Öte yandan, zorunlu yer değiştirme kapsamında olmayan memurların yanı sıra; aday memurlar, istisnai memurlar, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında olan memurlar ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivil memurları da kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yaptıklarında, bu statülerdeki hizmet süreleri karşılığında ilave kademe ilerlenmesi yapamamaktadır.
 
Bazı memurların her 2 yıl hizmet süresi karşılığında ilave kademe alabildiği yerler
 
1.Adıyaman
 
11.Bitlis
 
21.Hakkari
 
31.Malatya
 
41.Sinop
 
2.Ağrı
 
12.Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada)
 
22.Iğdır
 
32.Mardin
 
42.Sivas
 
3.Aksaray
 
13.Çankırı
 
23.Kahramanmaraş
 
33.Muş
 
43.Şanlıurfa
 
4.Amasya
 
14.Çorum
 
24.Karabük
 
34.Nevşehir
 
44.Şırnak
 
5.Ardahan
 
15.Diyarbakır
 
25.Karaman
 
35.Niğde
 
45.Tokat
 
6.Artvin
 
16.Elazığ
 
26.Kars
 
36.Ordu
 
46.Trabzon
 
7.Bartın
 
17.Erzincan
 
27.Kastamonu
 
37.Osmaniye
 
47.Tunceli
 
8.Batman
 
18.Erzurum
 
28.Kırıkkale
 
38.Rize
 
48.Van
 
9.Bayburt
 
19.Giresun
 
29.Kırşehir
 
39.Samsun
 
49.Yozgat
 
10.Bingöl
 
20.Gümüşhane
 
30.Kilis
 
40.Siirt
 
50.Zonguldak
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER