İKRAMİYEYE ZAM...

Hükümet, 3 milyon memurun sosyal haklarını da iyileştirdi. Bayramda çalışan doktor ve hemşire % 50 daha fazla nöbet ücreti alacak. 170 bin sözleşmeliye yiyecek yardımı yapılacak

İKRAMİYEYE ZAM...

 

Hükümetle memur sendikaları arasında imzalanan anlaşmadan özlük ve sosyal haklarda iyileşme de çıktı. Buna göre, bayramda çalışan doktor, hemşire, sağlık personeli daha fazla nöbet ücreti alacak. Geçici personele aile, 170 bin sözleşmeliye yiyecek yardımı yapılacak. Emekli memurun tazminatı artacak. İşte memurun hayatını değiştirecek yeni düzenlemeler:

EMEKLİ ÜCRETİ: Emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamı artırıldı. Böylece emekli olurken verilen tazminat da artacak.

ÖĞRENCİYE YARDIM: Burs alan veya devletçe okutulan üniversiteli çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.

BAYRAM MESAİSİ: Dini bayram günlerinde ödenen fazla çalışma ücreti artırıldı. Dini bayramlarda yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servislerde çalışanların nöbet ücretleri yüzde 50 fazla ödenecek. Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan personelin ek ödeme oranı artırılacak.

POSTACIYA MÜJDE: PTT’de görevli dağıtıcılar ile araç kullanarak bu işi yapanlara verilen ilave 20 liralık ücret 50’ye çıkarıldı.

İKRAMİYEYE ZAM: Üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60’a çıktı. KİT’lerde kıdem ücretinin, ay hesabı üzerinden yapılması sağlanacak. Ücret göstergesindeki artışla yönetici maaşları yükseltildi.

GİŞE MEMURU: Gişe memurlarına aylık ilave 50 lira ücret verilecek. TRT lojmanlarındaki personel, Maliye’nin belirlediği kira birim bedellerinin yüzde 85’ini ödeyecek.

TAZMİNAT: İcra memurlarının derecelerine göre tazminat oranı 5 puan yükseltildi.

ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK PARASI 850 TL’YE ÇIKTI

2013’te 740 lira olan öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014’te 850 lira, 2015’te ise 950 lira olacak. Tarım ve ormancılık alanında zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda çalışan personele, koruyucu gıda yardımı verilecek. Sözleşmeli Kur’an kursu öğreticileri de yeni öğretim yılında hazırlık ödeneği alacak.


Sabah

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER