KARAYOLLARI PERSONELİNE ZORUNLU YER DEĞİŞİTME !

Karayolları Genel Müdürlüğünde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre memur statüsünde çalışan bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, teknik şube müdürü, taşra teşkilatı şube müdürü, başmühendis, mühendis, mimar, şehir plancısı ve tekniker unvanlı personele zorunlu yer değiştirme geldi.

KARAYOLLARI PERSONELİNE ZORUNLU YER DEĞİŞİTME !

14 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğin geçici maddelerinde, şuan çalışmakta olan personelin zorunlu yer değiştirmeden muaf tutulacağına ilişkin bir hüküm yer almadığından düzenleme çalışan personeli de kapsıyor.

Yönetmeliğe göre iller 3 hizmet bölgesine ayrılmıştır. Zorunlu çalışma süresi şu şekildedir:

Unvanlar 1.Bölge 2.Bölge 3.Bölge
Bölge Müdürü 6 5 4
Bölge Müdür Yardımcısı 6 5 4
Şube Müdürü/Baş Mühendis 6 5 4
Mühendis-Mimar-Şehir Plancısı 6 5 4
Tekniker 6 5 4

Yer değiştirmeler yılın Mart ve Ekim aylarında yapılacaktır.

Genel Müdürlük, boş veya boşalacak hizmet alanları ve unvanlar ile personel ihtiyacı bulunan diğer hizmet alanlarının listesi ve başvuruların ne şekilde yapılacağını, her yılın en geç Ocak ayı sonuna kadar iç internet ağında duyuracaktır. Özür grubu (eş ve sağlık) hariç olmak üzere hizmet bölgelerinde veya hizmet alanlarında çalışma süresini tamamlayan veya 1 Mat tarihi itibariyle tamamlayacak olanlar 1-15 Şubat arasında "yer değiştirme formuyla" başvuru yapacaktır. 5 tercih yapılacaktır. Tercih yapılmaması yönetmeliğin uygulanmasına engel olmayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER