KENDİ KENDİNE PUAN VERDİ, KOLTUĞU KAPTI ....

Batman İl Milli Eğitim'de Şube Müdürü Osman Atmalar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü'nü 75 puanın altında bırakıp koltuğa kendini atadı.

KENDİ KENDİNE PUAN VERDİ, KOLTUĞU KAPTI ....


Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü yapan Osman Atmalar, yönetici atamalarında değişiklik yapılmasının ardından 99 puanla Halk Eğitim Merkezi'ne atandı. Bir diğer atama İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik'in Özel Kalem Müdürü Şeymus Önlü için yapıldı. Önlü 100 puanla önce Batman Öğretmenevi'ne müdür olarak atandı. Ardından Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürü yapıldı.

 

Osman Atmalar, Batman'da bir lisede müdürlük görevi yaparken geçici görevlendirme ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. Müdür Atmalar burada İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü ile görevlendirildi. Geçici görevlendirme iki yıl devam etti. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti. Sınav yerine puanlama sistemi getirildi. Osman Atmalar İnsan Kaynakları Şube Müdürü olarak kendisinin de içinde olduğu puan veren komisyonun doğal üyesi oldu. Atmalar, kendisine 99 puan vererek daha önce müdürü 75 puanın altında bırakılan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne kendi kendini atadı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir diğer atama Özel Kalem Müdürü Şehmus Önlü için yapıldı. Önlü, 6 ay ay önce Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirildi. Yönetici atamalarındaki değişiklik sonrası Şehmus Önlü, önce Batman Öğretmenevi'ne ardından Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

***

Eğitim Bir Sen'li olmanın mükâfatı

 

Özgür Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer: Osman Atmalar kendisinin gitmeyi düşündüğü Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürü'ne 75'in altında puan verilmesini sağladı. Boşalan koltuğa da kendi kadrosunu aldırdı. Şehmus Önlü de aynı şekilde atandı. Uzun yıllar Gercüş'te Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği görevini yürüttü. Kendisini 6 ay önce Özel Kalem Müdürü olduğunda tanıdık. Üstün bir başarısı olmadığı halde çok az müdüre kısmet olan 100 puanı almayı başardı. Eğitim Bir Sen'li olmanın mükâfatını aldı.

 

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Aziz Turay: Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Koç bizim üyemiz olan bir arkadaşımızdı. Osman Atmalar kendisini görevden aldırıp atamasını yaptırdı. Şehmus Önlü ise Türkiye'de 100 puan alan neredeyse tek yönetici.

 

SERBAY MANSUROĞLU / BirGün
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER