KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ KRİTİK SÜREÇ BAYRAM SONRASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda işçi- işveren uzlaşmasında sona geldiklerini belirterek, Kasımın ilk haftasında uzlaşma sağlanamazsa, maddelerin lokal olarak Meclise taşınacağını söyledi.

KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ KRİTİK SÜREÇ BAYRAM SONRASI
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restorasyonu yapılan Mahfel sosyal tesislerinin açılışı törenle gerçekleşti. Açılışa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti ve CHP Bursa Milletvekilleri, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesiminin ardından Mahfel’i gezip çay içen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakanlık olarak, kadın istihdamı, taşeron işçiler, işçi- işveren ve tazminat sorunları ile ilgili bayram öncesinde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Çelik, işçi- işveren görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.
 
15 GÜN EK SÜRE
 
İşçi ve işveren temsilcilerinin 15 gün ek süre istediklerine dikkat çeken Çelik, "Bayramdan sonra Kasımın ilk haftasında son kez bir araya geleceğiz. Uzlaşma sağlanır ise Başbakanımıza, Bakanlar Kuruluna, oradan da Meclise taşıyacağız. Uzlaşma sağlanamaz ise o zaman parçalı bir şekilde, lokal olarak parlamentoya taşıyacağız" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER