MEB ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ NELER GETİRİYOR?

ÖĞRETMELERİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ NELER GETİRİYOR?

MEB ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ NELER GETİRİYOR?
Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve yayınlanması için Başbakanlığa gönderilen Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağına ilişkin açıklamalar yapan Hamza Aydoğdu, yeni yönetmelik ile ilk atamadaki tercih sayısının artırılacağını açıkladı.
 
İlk öğretmen atamasında tercih sayısı artıyor
 
Aydoğdu halen ilk öğretmen atamalarında 25 olan tercih sayısını yönetmelik ile 40' a çıkaracaklarını belirterek, ayrıca fen ve sosyal bilimleri liselerine öğretmen alımında da değişiklik olacağını söyledi. Aydoğdu, fen ve sosyal bilimleri liselerine öğretmen atamalarında artık sınav yerine hizmet puanı üstünlüğünün dikkate alınacağını belirterek, “Spor liselerinin beden eğitimi öğretmenlerine ve güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar öğretmenlerine de değerlendirme formu üzerinden uygulama sınavı yapacağız" dedi.
 
Zorunlu hizmeti uzatan öğretmenlere ek hizmet puanı
 
Yönetmelik ile birlikte zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere ek hizmet puanı verileceğini belirten Aydoğdu, “Zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra, öğretmen orada kalırsa, onlara da ek hizmet puanı vereceğiz. Burada öğretmenin, birinci yıl için yüzde 25, ikinci yıl için yüzde 50, üçüncü yıl için ise yüzde 100 hizmet puanı artırılacak. Bu özellikle puanı yüksek olan okullarda, görev yapan öğretmenlerimize avantaj sağlayacak. Öğretmenlerimizi bu şekilde taltif ve teşvik edeceğiz. Bir öğretmen, fen veya sosyal bilimler lisesine atanmak isterse de bu bir avantaj olacak. Ayrıca, okullarda verilen destek kurslarında görev alan öğretmenlerimize de her ay için 0,5 hizmet puanı vereceğiz. Böylece bir öğretmen 8 ay bu takviye kurslarında görev alırsa 4 puan alacak." dedi.
 
8 yıl aynı yerde görev yapan öğretmene rotasyon
 
Öğretmenlerin rotasyonuna ilişkin açıklamalarda da bulunan Aydoğdu, 30 Eylül itibarıyla aynı okulda 8 yıl görev yapan öğretmenlerin rotasyona tabi tutulacağını, ancak şehit ve gazi yakını öğretmenlerin, engelli öğretmenlerin ve özel eğitim okullarındaki öğretmenlerin rotasyondan muaf olacağını belirtti.
 
Öğretmen rotasyonunun 2014-2015 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanmaya başlayacağını belirten Aydoğdu,  sınıf öğretmenlerinin 8 yıllık görev süresini doldursa bile, aynı sınıf ve şubelerine devam etmeleri şartıyla, öğrencilerini 4. sınıftan mezun edene kadar o okulda kalacağını ifade etti.
 
Mazeretleri olan öğretmenlere tayin hakkı
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, açıklamasında öğretmenlerin yer değişikliği taleplerine ilişkin bilgiler de verdi. Bu kapsamda, eşi ve çocuğu ölen öğretmenlerin ölüm tarihinden, eşi emekli olan öğretmenlerinse eşinin emekliye ayrılış tarihinden itibaren bir yıl içerisinde, eşinin ikamet ettiği yere yer değişikliği suretiyle tayin isteyebileceğini belirten Aydoğdu, ayrıca; afet bölgesi ilan edilen yerlerde, görevli öğretmenlere de bakanlığın uygun görmesi halinde yer değiştirme imkanına sahip olacaklarını vurguladı.
 
Dershane öğretmenlerinin başvuru tarihi
 
Son olarak Aydoğdu, dershanelerde görev yapan öğretmenlerin dershanelerin kapanması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığında istihdamı amacıyla yapılacak başvuruların 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında kabul edileceğini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli
veli - 9 yıl Önce

SINIF ÖĞRETMENLERİNE AYRICALIK TANINIYOR, KESİNLİKLE MAHKEMELİK OLUR...BU YIL 2. VEYA 3.SINIFI OKUTAN SINIF ÖĞRETMENİ GELECEK YIL MÜDÜR İLE ANLAŞIP 1.SINIFA DÖNEBİLİR VE 4 YIL DAHA ROTASYON OLMAZ...ROTASYON OLACAKSA YA HERKESE OLMALI, YA DA HİÇ KİMSEYE OLMAMALIDIR...

SIRADAKİ HABER