MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVI YAPACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının hangi sıklıkta ve en son ne zaman yapılacağı ile ilgili açıklama yaptı.

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVI YAPACAK MI?

Milletvekili Emin ÇINAR verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığımerkez ve taşra teşkilatlarında çalışan memurlar için görevde yükselme sınavlarının hangi sıklıkta açıldığını, görevde yükselme sınavlarının en son ne zaman açıldığını ve 2013 yılında görevde yükselme sınavı açılıp açılmayacağını sormuştu.

Önergeye Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI imzalı yazı ile verilen cevapta şöyle denildi:

“Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde görevde yükselme eğitimi ile unvan değişikliği sınavı duyurusunun iki yılda bir yapılacağı öngörülmüştür.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında bulunan kadrolardan şef unvanı için 14.11.2009,memur unvanı için 18.04.2010, döner sermaye saymanı unvanı için 04.11.2007 ve mimar, mühendis, tekniker ve teknisyen unvanları için ise 16.03.2008 tarihinde görevde yükselme sınavı yapılmıştır.

652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesinden sonra Bakanlığımız personelinin görevde yükselmelerine ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu yönetmelik çalışmaları sonuçlandıktan sonra görevde yükselme sınavının düzenlenmesine ilişkin çalışmalara başlanacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
SUNAY DOĞAN
SUNAY DOĞAN - 11 yıl Önce

ÖNCELİKLE SAYIN MİLLET VEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDER EN AZINDA 652 SAYILI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLATI HAKINDA BİLGİMİZ OLDU

SIRADAKİ HABER