MEB'DEN MÜJDE !

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan 17 bin işçiye, yeni yıl müjdesi. Mahkeme yolu açtı, yetkiyi alan Koop-İş Sendikası, toplu sözleşme masasına oturmak için gün saymaya başladı.

MEB'DEN MÜJDE !
 
Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapacakları sözleşmeyle işçilerin mevcut haklarının korunacağını, ücretlerinin daha da iyileştirileceğini, kazanılmış haklarının ellerinden alınmayacağını söyledi.
 
Alemdar, düzenlediği basın toplantısında, ''Torba Yasası'' ile belediyelerden yaklaşık 17 bin işçinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğini hatırlatarak, MEB'e bağlı işçiler için 2 yıldır sürdürülen çalışmaların sonuna geldiklerini bildirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, MEB ile bağlı iş yerlerinde toplu sözleşme yapmak için yetki tespitini Koop-İş'e verdiğini savunan Alemdar, yetki tespitinin 81 il Milli Eğitim müdürlüklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ve 17 nolu iş kolunda faaliyet gösteren tüm iş yerlerini kapsadığını ifade etti.
Tez-Koop-İş Sendikası'nın Koop-İş Sendikası'na verilen yetki tespitine itiraz ettiğini dile getiren Alemdar, ''Ankara 1. İş Mahkemesi 7 Aralık 2012 tarihinde Tez-Koop-İş Sendikası'nın itirazını reddetti. Böylelikle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için en son engel de ortadan kalkmış oldu. Mahkeme kararının sendikamıza tebliğinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız'' ifadelerini kullandı.
Alemdar, yargının çalışma hayatında devrim niteliğinde karar aldığını ileri sürerek, hem bakanlığa bağlı 17 bin işçi için hem de Koop-İş Sendikası için çok büyük bir kolaylık sağlandığını savundu.
''Tek iş yerinde tek seferde yapılacak en büyük sözleşme''
Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Alemdar, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki 17 bin işçinin ayrı ayrı sözleşmeleri bulunduğunu ifade ederek, sendika olarak 17 bin işçi için tek sözleşme yapacaklarının altını çizdi.
Her platformda Türkiye'nin ilk 5 sendikası arasına girmek için çalıştıklarını dile getiren Alemdar, şunları kaydetti:
''Halen Emniyet Genel Müdürlüğü ile sendikamız arasında akdedilen 3 yıl yürürlük süreli 1. toplu iş sözleşmesi yürürlüktedir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ilk toplu sözleşme olmasına rağmen üyelerimizin ücret ve sosyal hakları önemli ölçüde iyileştirilmiştir. Buna paralel olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki işçiler için de aynı çalışmaları gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız sözleşmeyle işçilerin mevcut haklarını ve maaşlarını koruyarak, ücretlerini daha da iyileştirerek kazanılmış haklarını ellerinden almayacağız. Bu sözleşme son yıllarda tek iş yerinde tek seferde yapılacak en büyük sözleşmedir. Koop-İş Sendikası olarak 18 bin üyemiz mevcut. Bu sayı Milli Eğitim Bakanlığı'nda 17 bin işçiyle yapılacak sözleşme sayesinde toplam 35 bin üyemiz daha olacak. Bu rakamla Türkiye'nin ilk 5. ya da 6. sırasına geldik.''
 
Haber7 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol SAYGIN
Erol SAYGIN - 11 yıl Önce

Nihayet sonuçlandı.Hepimize hayırlı olsun,sözleşmenin biran önce yapılıp mağdur olan arkadaşlarımız faydalanır bu sözleşme çercevesinde ailesinden uzakta yaşayan il dışı tayin hakkı olmayan işci kardeşlerimede tayin hakkı verilmesi çok iyi olur

ibrahim  akkurt
ibrahim akkurt - 11 yıl Önce

inşallah maşlar tatmin edci olur yine bizi milli egitime verenlerin allah belalarını versin yolun sonu bir türlü gelmiyor yaşadıgım en zor yıl allah sonumuzu hayırlı olur tek ümüdümüz kop iş kader utansın

murat efkal manisa kula
murat efkal manisa kula - 11 yıl Önce

ben nigdeliyim en çok istedigim il dışı tayin

rumuz _19
rumuz _19 - 11 yıl Önce

emniyet genel müdürlügünde çalışan işçilerde il içi tayin isteyebilirmi

bülent çiftçi
bülent çiftçi - 11 yıl Önce

ALLAH razı olsun bakanlığımızdan ve sendika başkanımızdan benle beraber çalışan arkadaşım 2700 tl alırken ben 13 yılık personelim hallen 1450 tl alıyorum inşallah maaşlar düğelir hayırlısı ALLAH tan

ekrem coş
ekrem coş - 11 yıl Önce

il içi tayin oluyorda niye il dışı tayin olmuyor.akıl sır ediremiyom.bişey yapılacaksa yarım yamalak yapılmaz.mermurlar gibi onlarada hak verilmeli.

Mevlüt FİDAN
Mevlüt FİDAN - 11 yıl Önce

ARKADAŞLAR İL DIŞI TAYİN İSTEDİM AMA OLURMU OLMAZMI BİLEMİYORUM KESİN VE NET CEVAP VERECEK VARSA LÜTFEN YAZSIN

celal kılıç
celal kılıç - 11 yıl Önce

sendika demek yalancılık demektir


SIRADAKİ HABER