MEMURLAR SERVİS VE MESAİYE KAVUŞUYOR

Memur, toplu sözleşmeden zammın yanı sıra yeni haklar da elde etti. ‘IMF dönemi’nde tasarruf için kaldırılan memur servisleri yeniden konulacak. Birçok bakanlık memuru yıllar sonra servise binecek.

MEMURLAR SERVİS VE MESAİYE KAVUŞUYOR

Jet hızıyla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmelerine Memur-Sen dışındaki konfederasyonların itirazları sürerken, imzalanan metin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2014 ve 2015’i kapsayan sözleşme metninde zammın yanı sıra bir dizi yeni hak sıralanıyor.
 
4C’liye aile yardımı
 
4C’li geçici personel de aile yardımı ödeneğine kavuştu. Bu personelin ayrıca zamdan yararlanması sağlandı. Öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatı her ay brüt 75 liraya denk gelecek şekilde artırıldı. 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60 liraya çıkarıldı. İcra memurlarına verilen tazminatta 5 puanlık artış yapıldı.
 
Mahkemelerde görev yapan personele fazla mesai ödenmesine ilişkin yasal düzenleme kararı alındı. Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında çalışan personele servis verilmesine karar verildi. Bu madde, başta Maliye olmak üzere çok sayıda bakanlık personelini yıllar sonra servise kavuşturacak. Servisler, tasarruf nedeniyle hizmetten kaldırılmıştı.
 
Yüzde 50 zamlı olacak
 
Geçen yıl 740 lira olan öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014’te 850 liraya, 2015’te 950 liraya yükselecek. Bu ödeneğin sözleşmeli Kur’an kursu öğreticilerine de verilmesi metne eklendi. Ayrıca yatılı Kur’an kurslarında her nöbet için 2 saat ilave ek ders ücreti ödenecek. Dini bayram günlerinde, yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbet ücretleri yüzde 50 zamlı ödenecek.
 
Zararı personel ödemeyecek
 
Büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlardaki daire başkanlarına 3600 ek gösterge verilecek. PTT gişe memurlarına 50 lira kasa tazminatı gelirken, araçla hizmet veren dağıtıcıların 20 lira olan ilave ücreti 50 liraya çıkarıldı. TRT personeli lojman kirasını yüzde 15 düşük ödeyecek.
Fazla çalıştırılan Bayındırlık personeline mecburi yıllık izin verilecek. Tapu sicilinin tutulmasından doğan zararların memurdan alınmaması için yasal çalışma yapılacak. TCDD’de hattın geçtiği işyerlerinde çalışan personele her ay 25 lira ilave ücret ödenecek.
 
ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN
 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali yıldız
ali yıldız - 11 yıl Önce

polislerimiz de bayramlarda çalışıyorlar.onların sendikasi yok diye mi hakları verilmiyor.çalışanı çalışmayanı nasıl belirliyorsunuz.

SIRADAKİ HABER