MEMURUN AİLE YARDIMI ALABİLECEĞİ ÇOCUK SAYISI EN FAZLA KAÇ OLABİLİYOR?

Devlet memurlarına, çocuklarının bazılarından dolayı her ay aylıklarıyla birlikte aile yardımı ödeneği verilmektedir.

MEMURUN AİLE YARDIMI ALABİLECEĞİ ÇOCUK SAYISI EN FAZLA KAÇ OLABİLİYOR?
Çocuklarından dolayı memurlara aile yardımı yapılırken, çocukların sayısına bakılmamakta ancak yardımın yapılacağı çocukların bazı şartları taşıyor olması gerekmektedir.
 
Çocuk için aile yardımı
 
Çocuk için aile yardımı ödeneği verilmesinde, çocuk sayısı bakımından herhangi bir sınırlama bulunmadığı gibi; öz, üvey veya evlat edinilmiş olup olmamasına bakılmaksızın, bazı şartları taşıyan çocuklarından dolayı memura aile yardımı ödeneği verilmektedir.
 
Her bir çocuk için 250 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı ile bulunan tutar kadar aile yardımı ödenmekte olup, 72 aylık ve daha küçük olan çocuklar için ise bu tutar bir kat artırımlı ödenmektedir.
 
2016 yılının ikinci altı aylık döneminde, memurlara her ay; 72 ay ve daha küçük her bir çocuğu için 46,63 TL, 72 aydan büyük her bir çocuğu için ise 23,31 TL tutarında aile yardımı ödenecektir.
 
Çocuk için aile yardımı ödenmesinde, çocukların sayısına herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. Aile yardımından yararlanabilecek kaç çocuk varsa, hepsi için aile yardımı ödenir.
 
Aile yardımı ödeneği verilmesi için çocukta aranan şartlar
 
Devlet memuru; çocuğunun doğduğu tarihi, çocuğu evlat edindiği tarihi veya geçimini sağlayacağı üvey çocuğun bulunması sonucunu doğuracak bir evlilik yaptığı tarihi izleyen aybaşından itibaren söz konusu çocuklar için aile yardımı ödeneğine hak kazanır. Eşlerin ikisinin de memur olması durumunda bu yardım babaya ödenir.
 
Aile yardımı ödenebilmesi için;
 
-Çocuğun bekar olması,
 
-Erkek çocuğun 25 yaşını doldurmamış olması (çalışamayacak derecede malûl olduğu resmi sağlık kurulu raporuyla belirlenen çocuklar hariç),
 
-Çocuğun kendi hesabına ticaret yapmıyor olması veya gerçek/tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmıyor olması (öğrenim yapan çocukların tatil devresinde çalışmaları hariç)
 
gerekmektedir.
 
Öte yandan, çocuğun yetim aylığı alıyor olması ya da Devlet tarafından okutuluyor veya eğitim bursu alıyor olması gibi durumlar, çocuk için aile yardımı ödenmesine engel teşkil etmemektedir.
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER