MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN HUKUK ZAFERİ

Hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle köy öğretmenliğine döndürülen Giresun'un Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü hukuk savaşını kazandı ve müdürlüğe dönüş kararı aldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN HUKUK ZAFERİ
 
Giresun’un Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş hakkında açılan soruşturma sonucunda köy öğretmenliğine döndürülmüştü. Olay mebpersonel’in haberine göre şöyle gelişti;
İlköğretim taşımalı öğrencilerin öğle yemeğinin öğretmenevi ve ASO’ya verilmesi istenmiş kendisinden. Durmuş da öğretmenevinin daha önce ihale konusunda soruşturma geçirmiş olmasından ve bu konuda şikâyetler olmasından dolayı ihale yapma yoluna gitmiş. Yaptığı ihaleye 6 yüklenici girmiş, rekabet şartları oluşmuş, ihaleyi de çok iyi bir fiyata gerçekleştirmiş, yapılan itiraz üzerine bilirkişi raporu oluşturulmuş, bilirkişi raporunda ihalenin usulüne uygun yapıldığı belgelenmiş, öğrencilere sıcak öğle yemeği verilmiş. Suçlandığı gibi kamu zararı olmamış, öğretmenevine verilse üst limitten ihalesiz verilecekken ihaleyle ciddi bir kırım da sağlanmış. Bu olay nedeniyle görevden alınan Salih Durmuş , Ordu Bölge İdare Mahkemesinde açtığı davayı kazandı. Bölge İdare Mahkemesi 2013/193 nolu karar ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geri dönmesi yönünde karar verdi. 
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
uçar
uçar - 11 yıl Önce

EE müdürüm Hak teala hep doğrunun yanında yer alır. Sen bu işten devlete kar ettirdin, devleti zarara uğratmadın diye görevden alınan bir sürü idareci var.Ama hem çalıp hemde yalakalık yapanlar başarı belgesi üzerine başarı belgesi alır.

SIRADAKİ HABER