MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVLENDİRMELERİNDE ŞOK İDDİALAR

YİNE MUĞLA BU SEFER MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVLENDİRMELERİ,TÜRK EĞİTİM SEN İLÇE BAŞKANI ve KAMUSEN İLÇE TEMSİLCİSİ ADNAN KARAAĞAÇ YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVLENDİRMELERİ HAKKINDA ÇOK CİDDİ İDDİALARDA BULUNDU

MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVLENDİRMELERİNDE ŞOK İDDİALAR
    Türk Eğitim Sen milas İlçe başkanı Adnan KARAAĞAÇ "MİLAS’TA EĞİTİM CAMİASI ARASINDA İKİLİK YARATAN EĞİTİM BARIŞINI BOZAN ADAMLAR" başlıklı yaptığı basın açıklamasında Müdür yardımcılığı sürecinin 03/11/2014 Pazartesi günü başladığına dikkat çekerek aynı gün Milas Eğitim Bir Sen Yönetim kurulu üyelerinden bazılarının milli eğitim müdürünün evinde milli eğitim müdürü ve atamadan sorumlu şube müdürü ile beraber koluk dağıtma çalışması yapıp yapmadıklarını ve yine 05/11/2014 Çarşamba günü yine Sendika yönetimindeki saygın öçalan’ın evinde toplanıp kimi nereye müdür yardımcısı yapacağız pazarlığı yapıp yapmadıklarını sordu.  


Milas Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İlçe Başkanı Adnan KARAAĞAÇ'ın Yaptığı Basın Açıklaması :

 MİLAS’TA EĞİTİM CAMİASI ARASINDA İKİLİK YARATAN EĞİTİM BARIŞINI BOZAN ADAMLAR
12 yıldır Türk eğitim sen ilçe başkanlığı ve 25 yıldır matematik öğretmenliği görevini sürdüren 20 yıldır da milas’ta yaşayan ve Milaslı olmayı gönülden kabul eden bir kardeşiniz olarak diyorum ki Milas tarihinde ne böyle bir milli eğitim müdürü ne de şube müdürü gördü.sizin göreviniz sendika temsilciliği mi yoksa Milas ilçemizin eğitim kalitesini yükseltmek mi?benim bildiğim milli eğitim müdürleri sendikalara üye olamazlar.neden insanlara baskı yapıyorsunuz? eğitim camiası sadece eğitim birsenli öğretmenlerden mi oluşuyor? neden herkesin milli eğitim müdürü olmuyorsunuz insanları neden ayırıyorsunuz? biz bu memleketin asıl evlatları değilmiyiz.hem siz hangi cüretle TÜRK EĞİTİM SEN sendikası mensuplarına burada yazmaktan imtina ettiğim cümleler sarf ediyorsunuz.sizi tüm milli eğitim camiasını kucaklamaya davet ediyorum.
son günlerde gündemde olan müdür- ve müdür yardımcılığı atamalarında yapılan haksızlık ve hukuksuzluğun müdür yardımcılığı sürecinde ayyuka çıktığını belirterek zamanında maklube yemek için toplanan, günümüzde paralel olarak adlandırılan aynı isimler paralelle mücadele kisvesi altında müdür yardımcısı koltuğu dağıtma adına akşam toplantılarındalar dedi.
Müdür yardımcılığı sürecinin 03/11/2014 Pazartesi günü başladığını belirten KARAAĞAÇ aynı gün akşamı Eğitim-Birsen İlçe Temsilcisi Fikret GÜLER, Sendika Yönetim Kurulu üyesi İsmail ASLAN, Milli Eğitim Müdürü ve Atamadan sorumlu şube müdürünün İlçe Milli Eğitim Müdürünün evinde toplanıp koltuk dağıtma çalışması yapıp yapmadıklarını, yine müdür yardımcılığı sürecinin biteceği gün olan 05/11/2014 Çarşamba günü yine Sendika yönetimindeki saygın öçalan’ın evinde toplanıp kimi nereye müdür yardımcısı yapacağız pazarlığı yapıp yapmadıklarını merak ediyorum diye konuştu.
Bu günlerde akşam sohbet masalarında dağıtılan koltuklara oturacak olan müstakbel idarecilere sesleniyorum. Öğretmenler odasında yüzünüz hiç kızarmayacak mı? Her zaman birilerine gebe olduğunuzu hissetmeyecek misiniz? Kendi iradenizle değil de başkalarının İradet(s)iyle idareci olduğunuzu herkes bilmeyecek mi? Ben hakkımla bu koltukta oturuyorum kimsenin hakkını yemedim vicdanım rahat diyebilecek misiniz? Yüzünüze idareci olarak gülüp her zaman arkanızdan öğretmenler odasında nasıl geldiğinizi konuştuklarında hiç gocunmayacak mısınız? Bu soruları akşam yastığa başını koyup sorduklarında huzurlu olan herkese son sözüm Allah rahatlık versin.
05/11/2014 tarihli TBMM meclis tutanaklarında sayın bakanımız idarecilik atamaları ile ilgili aynen şu ifadeyi kullanıyor “ şimdi atanan yöneticilerin içerisinde sendikal dağılımlarına baktığımız zaman EĞİTİM-BİR SEN üyelerinin çok büyük çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bunun bir malum sebebi olabilir sayı olarak en büyük sendika kümenin içerisinde zaten EĞİTİM-BİR SEN liler fazla” Bakanımızın ifadesini aynen alıp kopyaladım Sayın Bakanımızın mantığına göre hareket edecek olursak Milas ilçesinde en büyük sendika sayısal anlamda TÜRK EĞİTİM SEN’dir haliyle kümede Türk Eğitim Senliler fazla ama yapılan ve yapılmakta olan görevlendirmeler Bakanımızın söylediğiyle çelişmekte. İleriki günlerde Milas ilçesinde yapılan görevlendirmelerin ve üye sayılarının orantısal tablosunu hazırlayıp hem basına hem de Sayın Bakanımıza göndermeyi planlamaktayım. Diye konuştu.
Son olarak Anlı Secdeye değenden zarar gelmez diye bilirdik. Fakat demekki güç ve koltuk insanın eline geçti mi nefis insanı esir alıyor ve koltuk uğruna her türlü kul hakkı ve hukuksuzluk mübah görülüyor.
Machiavelli'nin prens kitabını düstur alıp “Başarıya giden Her YolMübahtır” diyen bu şahıslara son sözüm kendi kitabımızdan olacaktır.“İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.(eş-ŞUARÂ, Ayet 183))
 
ADNAN KARAAĞAÇ
TÜRK EĞİTİM SEN İLÇE BAŞKANI
KAMUSEN İLÇE TEMSİLCİSİ
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eğitimci
eğitimci - 9 yıl Önce

herkes üç maymunu oynuyor. açıklamada anlatılan hikaye tüm illerde yaşanıyor. gerçeğin ortaya çıkması için bazılarının başı dolaşması mı gerekiyor.

SIRADAKİ HABER