ÖĞRETMENLERE 24 KASIM İKRAMİYESİ

Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının şikâyet ve taleplerinden oluşan kapsamlı bir raporun sunulduğu görüşmede eğitim sistemi masaya yatırıldı ve o rapordan neler çıktı ?

ÖĞRETMENLERE 24 KASIM İKRAMİYESİ
Öğretmenlere 24 Kasım ikramiyesi
 
Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının şikâyet ve taleplerinden oluşan kapsamlı bir raporun sunulduğu görüşmede eğitim sistemi masaya yatırıldı ve o rapordan neler çıktı ?
 
 
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) ’5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ dolayısıyla TBMM Millli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık’ı ziyaret etti.
 
Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının şikâyet ve taleplerinden oluşan kapsamlı bir raporun sunulduğu görüşmede eğitim sistemi masaya yatırıldı.
 
EĞİTİMİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
Son süreçte hayata geçirilen eğitim reformlarının mimarlarından birisi olan TBMM Milli Eğitim Komisyonu başkanı Fikri Işık, ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Faaliyet, rapor ve açıklamalarınızı dikkatle inceliyor ve takip ediyorum. Eğitim sistemine dönük katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Eylem ve ücret sendikacılığını aşan, Ar-Ge çalışmalarıyla sendikacılığın en güzel örneklerini sergileyen sizleri ve camianızı tebrik ediyorum. Yapıcı eleştirilerinizle, demokratik vizyon ve projeksiyonlarınızla bizlere yardımcı oluyorsunuz. Yalnızca öğretmenleri değil öğrenci ve velilerimizi de kapsayan çalışmalarınızla, yeni ve geleceğin sendikacılığı adına güzel örnekler sergiliyorsunuz” dedi.
 
ÖĞRETMENLERLE BAŞARACAĞIZ!
 
Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının ekonomik ve özlük sorunlarını, tayin ve terfi sistemiyle ilgili taleplerini çözerek en ileri standarda taşımayı kutsal bir vazife olarak telakki ettiklerini söyleyen Fikri Işık, “Elele vererek, eğitim sistemimizi dünyanın en nitelikli, bilimsel ve demokratik bir standarda kavuşturacağız. Sorunların farkındayız ve bunun için hükümet olarak canla başla çalışıyoruz. Yeniden büyük Türkiye hedefinin önündeki barikatları kaldırıyoruz. Bundan sonra artık yapmamız gereken en mühim görev eğitim sistemini en kaliteli ve işlevsel hale getirme görevidir. Türkiye’yi dünyanın en müreffeh ve güçlü ülkesi haline getirme idealimizi öğretmenlerle başaracağız” diye konuştu.
 
 
 
EĞİTİM ÇALIŞANLARININ AYDINLIK YÜZÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ!
 
Nitelikli projeleriyle, bilimsel çalışmalarıyla, çağdaş vizyonuyla örnek ve lider sendika olmaya devam edeceklerini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, görüşme taleplerine dönük kabulleri nedeniyle TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık’a teşekkür ederek, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıları ve haklı taleplerini içerek bu dosyası sizlere sunmak ve dikkatlerinizi çekmek istedik. Sendikamız eğitim çalışanlarının ve tüm eğitim bileşenlerinin aydınlık yüzü olmaya çalışıyor. Bu hedeften hareketle eğitimde demokratik değerlerin, barışın, kardeşliğin, saygının yerleşmesi için mücadele veriyoruz. Başarısızlıklarla ve kangren haline gelmiş sorunlarla boğuşan ezberci, sınavcı, dershaneci, eşitsizlikçi, piyasacı ve kalitesiz eğitim sistemimizin ne kadar milli olduğu, ne kadar halkın talep ve ihtiyaçlarına hizmet ettiği bugün için en önemli farkındalık sorunudur. Eğitim sisteminin tüm sorunlarla ilişkili olan en önemli probleminin toplumun bilimsel anlayıştan uzaklaşması, eğitimi salt diploma olarak algılaması ve etik değerleri kazandıramayan bir eğitim süreciyle muhatap kılmasıdır. Ruhundan ve köklerinden koparılmış mevcut eğitim sistemimiz özüne, aslına, özgün medeniyet perspektifli kadim mecrasına yüzünü dönmeye başlamıştır” dedi.
 
 
 
İLK KEZ BİR SENDİKA BUNLARI YAPIYOR!
 
5 Ekim Dünya Öğretmenler günü münasebetiyle kamusal eğitimin önemini vurgulamak ve bilimsel, parasız, demokratik nitelikli eğitimin temel insan hakkı olduğunu hatırlatmak için özgün çalışmalar yapmaya başladıklarını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Sendikaları tarafından düzenlenen 23-26 Ekimde ‘Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu’ 14-17 Kasımda ise ‘Ulusal Afet ve Afet Eğitim Kongresi’ adlı çalışmaları hakkında bilgilendirdiği TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık’a davetiyelerini sunarak, “Bizlerde Türkiye’nin kalıcı ve verimli bir büyüme trendini kaliteli eğitim sistemiyle yakalayacağına inanıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenen ve çözümüne katkıda bulunan bir sendikal anlayışı esas aldık. Eğitimi tüm boyut ve derinlikleriyle tarıyoruz. Bakir kalmış alanlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Eğitim ülkemizde en çok tartışılan ve siyasetin de en çok istismar ettiği konuların başında geliyor. Öğretmen açığı, öğretmen maaşlarının düşüklüğü, mesleki ve demokratik haklarının geriliği, kötü çalışma şartları ve okullarımızın donanım eksiklikleri gündemimizde yer alan sıcak konulardır. Öte yandan sunduğumuz raporda da zikrettiğimiz gibi son yıllarda yapılan eğitim reformlarından muzdarip olan öğretmenlerimizin, diğer eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin yaşadığı sorun ve şikâyetlerin biran önce çözüme kavuşturulmasıdır” diye konuştu.
 
 
 
EĞİTİMDE DE DEMOKRASİ ÇITASI YÜKSELİYOR!
 
Başbakan Erdoğan tarafından hafta başında açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’nin eğitim sisteminin demokratikleşmesine katkıda bulunduğunu ve bu adımların devamının gelmesini istediklerini kaydeden Gürkan Avcı, şunları söyledi;
 
 
 
Eğitim sistemiyle alakalı çok konuşulması, tartışılması ülkemizin ilerlemesine hizmet eder. Ülkemizde eğitimin gündemin birinci maddesi olmasını hayra alamet sayıyoruz.
 
 
 
EĞİTİMİN RUHU ÖĞRETMENDİR…
 
Fakat unutmamamız lazım gelir ki eğitimin ruhu öğretmendir. Dünyada takriben 80 milyon öğretmen olduğu ifade ediliyor. Ülkemizde 800 bini aşkın öğretmen var. Öğretmenler tüm meslekleri yetiştiren bir meslek grubu. Öğretmenleri diğer tüm mesleklerden ayıran özelliklerden birisi de evrensellik unsurudur. Bu nedenle öğretmenlerine gereken değeri vermeyen bir ülke, öğretmenleri mutsuz bir dünya karanlıkta kalır, gülemez.
 
 
 
Bugün hem dünyada hem Türkiye’de küresel ekonomik ve mali krizler gerekçe gösterilerek öğretmenleriilgilendiren birçok hususta geri adımlar atılmaya başlanmıştır. Ekonomik tedbir ve tasarruf adı altında eğitime ayrılan bütçelerin azalması, öğretmen maaşlarının düşüklüğü, okulların ve eğitim sistemlerinin yapısına dönük yaz-boz müdahalelerin artması, çalışma şartlarının ağırlaştırılması, atanma ve görevde yükselme kriterlerinin esnetilmesi, iş güvencesi ve eğitimin piyasalaştırılması, sendikasızlaştırma, sarı-ideolojik sendikacılık, niteliksiz grev ve toplu sözleşme hakkı, siyaset yasağı gibi konularda olumsuz uygulamaları en büyük tehlikeler olarak görmekteyiz.
 
 
 
ÖĞRETMENLER EK İŞ YAPIYOR!
 
Dünya ülkelerinin çoğunda öğretmenlerin eline “yoksulluk sınırında” bir ücret geçiyor. Ülkemizde de öğretmenlerin büyük bölümü geçimlerini ikinci, üçüncü işlerle sağlamaya çalışıyor. İşportacılık, taksicilik, garsonluk gibi işler öğretmenlerin yaptığı ek işler açısından artık olağan görülmeye başlandı. Hükümetimizden öğretmenlik mesleğini onurlandırmalarını ve başta ücret ve özlük politikaları olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirmelerini bekliyoruz.
 
 
 
24 KASIMDA İKRAMİYEMİZİ İSTİYORUZ.
 
18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendikamızın çıkarttığı bir şura kararı vardır. Aradan 3 yıl geçti ve halen bir netice yok. Öğretmenlerimizin ikramiyelerinin 24 Kasımda ülkemizde kutlanacak olan ‘Öğretmenler Günü’ne yetiştirilmesini istiyoruz. Ayrıca eğitim kurumlarında yemek yemeyen eğitim çalışanlarına günlük 10 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 TL ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi taleplerimiz var. Atanma, görevde yükselte ve terfilerde objektif, adaletli bir sistemin gözetilmesini istiyoruz.
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER