ON BİNLERCE MEMURUN MEMURİYETİ TEHLİKEDE !

Kopya iddialarıyla gündeme gelen 2010 KPSS ile ilgili önemli bilgi ve kanıtlar savcılık tarafından mahkemeye sunuldu. Mahkemenin iptal kararı vermesi durumunda on binlerce kişinin memuriyeti tehlikeye girecek.

ON BİNLERCE MEMURUN MEMURİYETİ TEHLİKEDE !
2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile atanan on binlerce kişinin memuriyeti tehlikede.
 
Adli soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında YÖK Denetleme Kurulu raporunun da olduğu kanıtları "genel kültür ve genel yetenek sınavlarının iptali istemini" değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi.
 
Belgelerde, davanın esasını doğrudan etkileyecek delil, belge ve itirafların yanı sıra, bu iki sınavın sorularının da önceden elde edildiğine ilişkin TÜBİTAK raporu da var.
 
KPSS ididanamesiyle birlikte mahkemeye sunulan TÜBİTAK raporunda, soruların bir şüphelinin bilgisayarında silinen hard diskte, sınavdan önce bulunduğu belirtildi.
 
İTİRAFÇININ İFADESİ DELİL OLDU
 
Öte yandan soruşturmanın kilit isimlerinden A.S. de polise teslim oldu. Ayrıca itirafçı iki şüphelinin ifadeleri de mahkemeye delil olarak sunuldu .
 
İdare Mahkemesi'nin sınavın iptali yönünde karar vermesi durumunda sınav güvenilirliği ortadan kalktığı için onbinlerce memurun memuriyeti düşürülebilecek.
 
EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI TEKRARLANMIŞTI
 
Sorularının sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine, eğitim bilimleri sınavı iptal edilip tekrarlanmıştı.
 
Ancak genel kültür ve genel yetenek yetenek sınavları herhangi bir usulsüzlük olmadığı gerekçesiyle  iptal edilmemişti.
 
Bunun üzerine bazı adaylar bu iki sınavın da iptali istemi ile Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. 
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER