POLİS SANDIĞINDA YOLSUZLUK İDDİASI

Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) 5 bin liraya kurulan faaliyetsiz bir şirketi 300 bin liraya satın aldı. Yüzde 1 hissesi POLSAN Genel Müdüründe olan şirket her yıl zarar ediyor..

POLİS SANDIĞINDA YOLSUZLUK İDDİASI
 
 
Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. 
 
 
 
 
 
Şikayetçiler bu karara karşı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. 
 
 
 
 
 
İşte YURT'un ulaştığı gündem yaratacak dosyanın ayrıntıları:
 
 
 
İZAMSAN BİLMECESİ ?
 
 
POLSAN, 5 bin lira sermaye ile kurulan İzamsan Ambalaj Gıda Pazarlama Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni 298 bin 500 TL'ye satın aldı. Ticaret Sicili Gazetesi’ne göre, İzamsan Ambalaj Gıda Pazarlama Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Buca’da A.H.T. ve E.T. tarafından 2009’da kuruldu. Yine ticaret sicil kayıtlarına göre şirket hiçbir ticari faaliyette bulunmadı. Ama ne olduysa POLSAN, kurulduktan 14 ay sonra İzamsan’a talip oldu. O dönem POLSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili olan Ordu İl Emniyet Müdürü olan H. K., 26 Nisan 2011’de memleketi İzmir’e giderek şirketin yüzde 99’luk hissesini POLSAN adına 298 bin 500 TL’ye satın aldı. Şirketin yüzde 1 hissesi de, bin 500 TL bedelle POLSAN Krediler Servisi Müdürü olan E.V.’nin üzerine geçirildi. Şirketi kuranların da H.K. ile arkadaşlığı bulunduğu iddia edildi.
 
SERMAYESİ ARTTIRILDI
 
 
İzamsan’ın genel merkezi POLSAN tarafından Ankara’ya taşındı. Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, şirketin 5 bin TL’lik sermayesi 6 Mayıs 2011’de alınan kararla 700 bin TL’ye çıkartıldı. Bu kararın altında da yüzde 1 ortaklığı bulunan E.V. ile POLSAN adına H.K.’nin imzaları yer aldı. H.K., bu süreçten birkaç gün sonra POLSAN’daki görevinden istifa etti ve 18 Mayıs 2011’de Ordu’ya emniyet müdürü olarak atandı.
 
YÜZDE 1 EL DEĞİŞTİRDİ
 
 
Olayın duyulması ve savcılığa suç duyurusu yapılacağı haberini alan POLSAN yetkilileri, 3 Temmuz 2013'te E.V.'yi şirketin genel müdürlüğünden aldı ve yüzde 1’lik hissesini şirket müdürü olarak atanan Fatih Ş.'ye çok cüzi bir rakama devretmesini sağladı. Şirketteki yüzde 1'lik hisseyi satın alan F.Ş. şirketin 3 yıllığına yeni genel müdürü oldu.
 
İZAMSAN HEP ZARARDA
 
 
POLSAN faaliyet raporunda İzamsan’ın ana sermayesi 700 bin TL değil, 1 milyon 152 bin TL olarak gösterildi. Ayrıca şirketin 2011-2013 arasında 35 bin 688 TL zarar ettiği de raporda yer aldı. Ancak faaliyet raporunda şirketin bilançosu yer aldığı halde, POLSAN’ın internet sitesinde de yer alan iştirak şirketi bilgileri arasında İzamsan’ın adı yer almıyor. 48.inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda da bütçeler ve bilançolar ile ilgili bilgi verilirken İzamsan’ı adı hiç bir şekilde anılmadı. POLSAN'ın internet sitesinde 'şirketlerimiz' bölümünde yer verilmeyen şirket sadece derneğin faaliyet raporunda 'gider' bölümünde yer alıyor.
 
AKRABA VE ARKADAŞ GRUBU
 
 
Suç duyurusuna göre İzamsan’ın kurucuları A.H.T. ve E.T., Emniyet Müdürü H.K.’nin çocukluk arkadaşları. İddialar şöyle devam ediyor: "Şirkete süresiz Genel Müdür olarak atanan ve sonradan görevden alınan E.V. de H.K.’nin yakın akrabası. Ayrıca POLSAN Genel Müdür vekili olan R.S. isimli kadın da, Emniyet Müdürü H.K.'nin yakın arkadaşı. Emniyet müdürü H.K. yönetim kurulu üyelerini ikna ederek R.S.'nin POLSAN'a genel müdür vekili olarak atamasının yapılmasını sağladı. Bu sebeple yeni alınan ve kurulduğundan bu yana hiç kâr etmeyen ve zarar eden faaliyetsiz bir firmayı POLSAN'a aldırarak haksız kazanç sağlanmıştır."
 
POLSAN NEDİR?
 
 
POLSAN, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tüm personelin yararlanmış olduğu bir yardımlaşma sandığıdır. 1952 yılında kurulmuştu. Üyeler POLSAN’a ödedikleri aidatlarla, kredi vs. gibi olanaklardan yararlanırlar. Ayrıca emekli olduklarında POLSAN’dan belli bir para alırlar. POLSAN’ın şu an sahip olduğu mal varlığının 1.5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
 
 
 
KAYNAK : YURT (Barış ORUÇ)
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER