POLİSLERDE HARP MALÜLÜ SAYICAK !

Sadettin Orhan, polislere harp malullüğü nüjdesi verdi. Bundan sonra polisler de harp malululü sayılacak.

POLİSLERDE HARP MALÜLÜ SAYICAK !
Geçtiğimiz temmuz ayında, Meclis tatile girmeden hemen önce bir sosyal güvenlik paketi yasalaştı.

Bu paket kapsamında daha önce sadece askeri personele tanınan harp malullüğü hakkı, Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde çalışan personele de verildi. 5510 Sayılı Kanun'un geçici 4. maddesine eklenen fırka aynen şöyle diyor: "İç güvenlik veya istihbarat görevi ifa eden kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilen uçuş veya dalış hizmetleri sırasında, uçuşun havadaki ve yerdeki veya dalgıçlığın çeşitli sebep ve tesiri ile malul olanlar ile hayatını kaybedenler hakkında 5434 Sayılı Kanun'un mülga 64'üncü maddesi (yani harp malullüğü) hükümleri aynen uygulanır."

Polisler için harp malullüğü hakkı tanınmadan önce, görev başında yaralanan veya şehit olanlar vazife malulü sayılıyordu. Fakat harp malullüğü, vazife malullüğüne göre çok daha fazla imkânı içeriyor. İşte bunlardan bazıları:

· Emekli aylığı bir üst rütbeden bağlanıyor.

· Malullük derecesine göre 700 liraya kadar malullük zammı veriliyor.

· Vefat halinde anne ve babaya da aylık bağlanıyor.

· Pek çok kamu hizmetinden ücretsiz ve öncelikli yararlanılıyor.

· Birçok vergiden muafiyet tanınıyor.

KGEİDB dosya tarıyor

Yapılan yeni düzenlemeden sonra SGK Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı (KGEİDB), şu ana kadar vazife malullüğü aylığı bağlanmış olan polis ve iç istihbarat personelinin dosyalarını tarıyor. Bu tarama ilk meyvesini verdi ve geçtiğimiz yıl mayıs ayında İstanbul'da denize düşen polis helikopterinde hayatını kaybeden polisler hakkında yeni hükümler uygulandı. Edindiğimiz bilgiye göre 12 Eylül'den bugüne kadar tüm polis operasyonlarında ölen ya da yaralanan polislerin dosyası elden geçiriliyor.

Bugün Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER