SAHTE DİPLOMAYLA REHBER ÖĞRETMEN OLDULAR

Diyarbakır polisi, sahte diplomalarla devlet okulları ile özel rehabilitasyon kurumlarında rehberlik öğretmenliği yapan kişileri deşifre etti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uzun süredir yaptığı çalışmadan sonra düzenlediği operasyonda, sahte diploma üretenler ile bu diplomalarla görev yapan 7 kişiyi gözaltına aldı.

SAHTE DİPLOMAYLA REHBER ÖĞRETMEN OLDULAR
Sahte diplomayla "rehber öğretmen" olmuşlar !
 
 
Diyarbakır polisi, sahte diplomalarla devlet okulları ile özel rehabilitasyon kurumlarında rehberlik öğretmenliği yapan kişileri deşifre etti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uzun süredir yaptığı çalışmadan sonra düzenlediği operasyonda, sahte diploma üretenler ile bu diplomalarla görev yapan 7 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda çok sayıda sahte lisans diploması gele geçirildi. 
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, sahtecilik yapan şahıs ve çeteleri deşifre etmeye yönelik çalışma başlattı. Uzun süren teknik takiple sahte lisans diploması temin eden ve temin ettikleri sahte diplomaları kullanmak sureti ile Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullar başta olmak üzere özel rehabilitasyon merkezleri ve özel eğitim kurumlarında rehber öğretmen olarak çalışan şahısların yakalanmazı için operasyon başlattı. Diyarbakır merkezli, Ağrı ve Adıyaman illerini kapsayan eş zamanlı operasyonda şüpheli 7 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
 
Sahte lisans diplomaları düzenleyen ve kullanan şüpheli şahısların yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece “Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından 6 şüpheli şahsın tutuksuz olarak yargılanmasına bir şahsın da tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmiştir.
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, operasyonda ele geçirilen sahte diploma görüntülerini basına dağıttı. Görüntülerde çok sayıda sahte lisans diploması ve bunların hazırlanmasında kullanılan malzemeler görülüyor.   
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER