SOSYOLOGLAR KASIMDA ATAMA BEKLİYOR?

Sosyologlara kasım ayında atama bekliyor. Geneçlik ve Spor Bakanlığı'nın kasım ayında 180 sosyoolg ataması bekleniyor.

 SOSYOLOGLAR  KASIMDA ATAMA  BEKLİYOR?
 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 2011’den beri 180 sosyolog kadrosu bulunmaktadır. Nice bayramlar geçti, sosyologlar bayram sevinci yaşayamadı; nice atamalar yapıldı, sosyologlar atama sevinci yaşayamadı; bütün meslek grupları istediği kadroları aldı, sosyologlar maalesef alamadı; Gençlik Merkezleri faaliyete geçti, 180 sosyolog işe başlayamadı; binlerce memur, öğretmen, polis, hemşire, imam alındı, sosyologlara 180 kadro çok görüldü.  Yıllardır 180 sosyolog kadrosu bekletiliyor. 
İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki 180 sosyolog kadrosunun hikayesi: 
TARİH: 31 ARALIK 2011 -  16/12/2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasıyla;  Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda değişiklik yapılarak  Spor Genel Müdürlüğü’nün Taşra teşkilatına 8. dereceli 180 sosyolog kadro ihdası yapılmıştır. 
TARİH: 31 MAYIS 2013 -  06/05/2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasıyla;  Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda değişiklik yapılarak  Spor Genel Müdürlüğü’ndeki  180 sosyolog kadrosu iptal edilmiştir. Haziran Merkezi atama öncesi yapılan bu değişiklikle 180 sosyolog kadrosunun yerine Sportif Eğitim Uzmanı kadroları açılmıştır. 
TARİH: 2 AĞUSTOS 2013 -  12/07/2013 yayım tarihli “Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”  yürürlüğe konulmuştur . Spor Genel Müdürlüğü’nün Taşra teşkilatına tekrardan 6. dereceli 180 sosyolog kadro ihdası yapılmıştır. 
    Bir sosyolog adayının Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ’a  mesajı:  “ Türkiye genelinde 160 Gençlik Merkezi faaliyete geçmiştir. 2011'den beri atama yolu gözleyen sosyoloji mezunları Kasım Merkezi atamada bu kadrolara atama beklemektedir. Yüksek puanlı sosyolog adayları mağdur olmuş durumdadır. Artık net şeyler duymak istiyoruz. Hepimiz tükenmiş durumdayız, karamsarız, psikolojik olarak sıkıntılıyız.  2012 Kasım'da 37 sosyolog,  2013 Haziran'da 31 sosyolog atandı. Gençlik merkezi ve ilçe spor müdürlüklerine 180 sosyolog atama sözünü sizden bekliyoruz. Tok, açın halinden anlamalıdır sözüne vurgu yaparak "Kasım'da Atama Başkadır" sloganıyla mantıklı, meşru talebimizi bildiriyoruz. 180 adet sosyoloğu sevindirmenizi diliyoruz. Bizlere 180 kadroyu lütfen çok görmeyiniz. Her defasında taleplerimize hazır mesajlar gönderiliyor, Türkiye’de bütün meslek grupları istediği kadroları alıyor ve atamaları yaptırıyor; ancak sosyologlara değer verilmiyor. Çok üzgünüz ve çok kırgınız. Saygılarımızla..”
             2013 Kasım merkezi atama yaklaşıyor. Sosyologlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki 180 sosyolog atamasının yapılmasını talep etmektedir. Yorgun , üzgün, kırgın sosyologlara 180 kadro verilmelidir. Sosyologlara üvey evlat gözüyle bakılmamalıdır. Sayın Bakanımız Suat KILIÇ’ın  sosyologlara bir an önce atama müjdesini vermesini temenni ediyorum. 
 
Zeki KARA
Eğitimci-Yazar
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER