UZMANLARDAN KADRO EYLEMİ

Uzman Jandarmalar ve Uzman Erbaşlar Derneği (UZDER) üyeleri, uzman erbaşların kadrolu olması ve çeşitli haklarının verilmesi için eylem yaptı.

UZMANLARDAN KADRO EYLEMİ

ULUSAL GÜVENLİĞİN SÖZLEŞMESİ OLMAZ
Kızılay'daki Zafer Anıtı yakınında toplanan dernek üyeleri, “Disiplinin kanıtı moral, motivasyon ve güvendir”, “Ulusal güvenliğin sözleşmesi olmaz” yazılı pankartlar açıp, çeşitli dövizler ile Türk bayrakları taşıdı. UZDER Başkanı Yakup Toprak, yaptığı açıklamada, sözleşmeli olarak göreve başlayan uzman erbaşların sözleşmelerinin 45 yaşına kadar devam ettiğini, daha sonra sivil memurluğa geçirilip emeklilik sürelerinin tamamlattırıldığını, kazanılmış emeğin zayi edildiğini söyledi.

UZMANLAR İÇİN KADRO AÇILSIN
Derecelerinin 3 derece indirildiğini, kazanılmış haklarının ellerinden alındığını ve personelin mağdur olduğunu savunan Toprak, "Türk Silahlı Kuvvetleri, 72 bin uzman erbaş için yeni kadro tahsisi yapmalı ve onları sözleşmeli durumundan çıkararak bu sorunu çözmelidir" dedi.

ASTSUBAY KADROLARINDA GÖREV YAPIYORLAR
Uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük haklarının bir başka statüye bağlanmasını istemediklerini de anlatan Toprak, uzman jandarma olarak istihdam edilen 22 bin personelin tamamına yakınının astsubay kadrolarında görev yaptığını ancak astsubay haklarından yararlanamadığını kaydetti. Uzman erbaşların rütbelerinde düzenlemeye gidilerek 3 yılda bir olmak üzere rütbe ilerlemesi yapılmasının kendi aralarında hiyerarşinin tesis edilmesini sağlayacağını da dile getiren Toprak, uzman erbaşların atama ve yer değiştirmelerinin, subay astsubay ve uzman jandarmaların atama ve sicil yönetmeliği esaslarına göre düzenlenmesini talep etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER