VALİDEN ÖĞRETMENLERE SOSYAL MEDYA UYARISI !

Vali'den Öğretmenlere 'Sosyal Medya' Uyarısı

VALİDEN ÖĞRETMENLERE SOSYAL MEDYA UYARISI !

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, vatan sevgisinin laf ile olmayacağı gibi Facebook ve Twitter'a mesaj yazıp, slogan atmak ile de olmayacağı uyarısında bulunduğu öğretmenlere, "Sosyal medyadaki yazılar ülke olarak bizi ileriye götürmeyeceği gibi"geliştirmez. Herkes işini en iyi şekilde yerine getirmeli" dedi.

 Öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan öğretmenlere yönelik olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Öğretmenevi'nde organize edilen 'Uyum Semineri'ne katılan Vali Coş, burada öğretmenlere meslekleri ile ilgili uyarılarda bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünü hatırlatan Coş, öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirip, geleceğin güvencesi olan çocukları yine en iyi şekilde yetiştirmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenliğin sadece bir 'memuriyet' olmadığının altını çizen Coş, "Öğretmenliğin, memuriyetten de öte çok farklı bir kavram olduğunun farkına varılıp, bu mesleğin bir aşk, bir sevda, bir heyecan olduğunun dikkate alınması halinde çocuklarımız çok daha iyi yetişecek ve geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanacaktır. Bu çocuklarımızın yöneteceği ülke, yine Atatürk'ün hedeflediği; çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkacağı bir Türkiye olacaktır" ifadesini kullandı.

 
"ÖĞRETMENLİK VE EĞİTİM PARA İLE YAPILAMAZ"
 
Bunun gerçekleştirilebilmesi noktasında herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu üstlenmesi, bunu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Coş, "Bir takım maddi sorun ve sıkıntılar olabilir. Ama Türk tarihine dönüp geçmişe şöyle bir baktığımızda, inancımızı şekillendiren İslam tarihine baktığımızda öğretmenliğin, eğitimin para ile yapılmadığını, yapılmayacağını ya da tersinden söylersek; öğretmenlerin hakkını hiçbir paha ile değerlendirilemeyeceği gibi bunun ödenemeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle işimizi, hizmetimizi, görevimizi yerine getirirken sizlerin de büyük idealleri olduğunu biliyor ve buna inanıyorum. Bu bakış açısı ile çalışır, mesleğinde durağanlaşmış ve sizden daha kıdemli meslektaşlarınıza örnek olabilecek bir şevk ve heyecan ile gayret ederseniz inanıyorum ki, sizlerden beklenileni en iyi şekilde yerine getirmiş olacaksınız. Bu ülkeye ve bu millete, bu milletin çocuklarına karşı olan vazifenizi de yerine getirmiş olacaksınız" diye konuştu.
 
"FACEBOOK VEYA TWİTTER'A MESAJ YAZMAK BİZİ İLERİYE GÖTÜRMEZ"
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü hatırlatan Vali Coş, konuşmasını da şöyle sürdürdü:
 
"Vatan sevgisi laf ile olmaz. Facebook veya Twitter'a mesajlar yazarak olmaz. Sloganlar atarak da olmaz. Herkes, kendi görevini en iyi şekilde yapmaya odaklanırsa ancak böylesi bir durumda vatan sevgisinden bahsedilebilir. Bu yüzden bizi, sosyal medyadaki yazılar ileriye götüremez, ülke olarak bizi geliştiremez. Ama herkes kendi işini en iyi şekilde yapmaya odaklanır, profesyonelce düşünür, 'herkes kapının önünü süpürse bütün cadde, sokak kısacası tüm şehrin tertemiz olur' örneğindeki gibi herkesin üzerine düşeni yapması halinde; 'toplam kalite' dediğimiz olguyu yakalarız, ülke ve toplumun gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok üstün başarılar yakalanması da kaçınılmaz olur. Aksi takdirde bir kısmı çalışır, diğer kısmı az çalışır, bir başka kısmı da hiç çalışmaz ise böylesi bir toplumun arzu edilen başarıyı göstermesi mümkün olmaz. O yüzden, 'Bir harf öğretenin kulu kölesi olurum' diyen Hz. Ali, eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğunu, öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini ifade ediyor. Bundan dolayı siz öğretmenlerin çaba ve emeklerini maddi olarak devletimizin, milletimizin ödemesi mümkün değil." 
 
memurlar.net
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çok Bilen
Çok Bilen - 12 yıl Önce

Ey akıllı bu süslü ve aldatıcı sözlerle mi bizi caydıracaksınız. Karşınızda sizi bile mesajlarıyla eğitmiş bir eğitim ordusu var. Kalkmışsınız tehdit ederek akıl veriyorsunuz. Ne yazık ne yazık ...

SIRADAKİ HABER