YÜZDE 9 ZAM VE ENFLASYON FARKI

Son yapılan zam açıklaması sonrasında enflasyon zammını talep etmekten kaçınmak artık mümkün değildir

YÜZDE 9 ZAM VE ENFLASYON FARKI
Enerji Bakanı Taner Yıldız, dün yaptığı açıklamada, enerji maliyetlerinin çok fazla arttığını, doların 2,28-2,29'ları gördüğünü ifade ederek, Ekim ayından itibaren elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam yapılacağını açıklamıştı.

Bu açıklama sonrasında enflasyon zammını talep etmek bir zorunluluk halini almıştır. Yetkili konfederasyon bugüne kadar yaptığı ziyaretlerde 1 derece, disiplin affı, emeklilikte 30 yıl sınırı gibi bazı KPDK taleplerini dillendirmesine rağmen, kusuru olduğu için enflasyon zammını gündeme dahi getirmemiştir. Bakınız son ziyaret- Ahmet Davutoğlu...

Ancak bu talep daha ne kadar görmezden gelinebilir? Sadece aile yardımı ödeneği artışı olmadığı için evli ve çocuklu bir ailenin, 2014 yılı kaybı 150 lirayı bulmaktadır. Tıklayınız. Ağustos ayı itibariyle enflasyon yüzde 6,28'dir.

Oysaki aynı işçilerle yapılan zam görüşmelerinde, işçilere hem seyyanen zam, hem oransal zam hem de enflasyon farkı verilmişti. Tıklayınız.

Memurların yetki verdiği sendikal örgüt başkan ve yönetim kurumlarının, ortaya çıkan bu yeni zammı da dikkate alarak, kendi gündemlerini ve taleplerini değiştirmeleri gerekmektedir.

Kabul edilmek istenmese de, görmezden gelinmeye çalışılsa da, memurun gündemi budur. Memur gündemini takip ettiklerini belirten sendikalara düşen de, bu talepleri seslendirmektir.

memurlar.net

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER