İLK DEFA MEMURİYETE ATANANLARIN, GÖREVE BAŞLAYABİLECEĞİ SON TARİH

Devlet memuriyetine ilk defa veya yeniden atananların belli bir süre içerisinde görevlerine başlamaları gerekmekte olup, süresi içinde görevlerine başlamayanlar hakkında bazı müeyyideler uygulanmaktadır.

İLK DEFA MEMURİYETE ATANANLARIN, GÖREVE BAŞLAYABİLECEĞİ SON TARİH
İlk defa veya yeniden memuriyete atananların görevlerine başlamaları gereken süreler ile göreve başlamamaları durumunda yapılacak işlemlerin ne olacağı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilmiştir.
 
Kanundaki düzenlemeye göre;
 
**Aynı yerdeki bir göreve ilk defa veya yeniden atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü izleyen iş günü içinde görevlerine başlamak zorundadırlar.
 
**Başka yerdeki bir göreve ilk defa veya yeniden atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini izleyen iş günü içinde görevlerine başlamak zorundadırlar.
 
Bu süreler içinde göreve başlanmazsa ne olur?
 
**İlk defa veya yeniden memuriyete atananların, belge ile ıspatlanabilecek zorlayıcı sebepler olmaksızın, yukarıda belirtilen süreler içinde göreve başlamamaları durumunda, yapılmış olan atamaları iptal edilir. Ataması bu şekilde iptal edilenler, 1 yıl geçmeden yeniden Devlet memuriyeti girmezler.
 
**İlk defa veya yeniden memuriyete atananların, belge ile ıspatlanabilecek zorlayıcı sebepler nedeniyle yukarıda belirtilen süreler içinde göreve başlayamamaları durumunda, göreve başlayamama halinin 2 ayı aşmaması şartıyla görevlerine başlayabilirler. Ancak, göreve başlayamama halinin 2 ayı aşması durumunda, atama işlemleri ilgili makamlarca iptal edilir.
 
**ÖSYM tarafından KPSS sonucuna göre yapılan merkezi yerleştirme bir atama işlemi değildir ve yerleştirme yapılan kurumlar tarafından ayrıca bir atanma işlemi yapılması gerekir. Bu nedenle, merkezi yerleştirme yapılan kurumlar tarafından ilgililer hakkında atama işlemi yapılmadıkça, yukarıda belirtilen süreler ilgililer hakkında uygulanmaz.Memurunyeri.
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER