İMZASIZ İHBARLAR İNCELENMEYECEK ...

İmzasız dilekçe hakkında genelge yayımlandı, imzasız ihbarlar incelenmeyecek

İMZASIZ İHBARLAR İNCELENMEYECEK ...

İmzasız dilekçe hakkında genelge yayımlandı, imzasız ihbarlar incelenmeyecek

İmzasız dilekçeler hakkında Başbakanlık tarafından çıkarılan 2016/21 sayılı genelge 21.10.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. İmzasız dilekçeler için çıkarılan genelgeye göre imzasız olarak verilen ihbar mektupları ve imzasız dilekçeler değerlendirmeye alınmayacak.

BAŞBAKAN UYARMIŞTI

15 Temmuz darbe girişimin ardından kamuda yürütülen soruşturma sürecinde yetkili mercilere imzasız dilekçelerle binlerce ihbar yapılmıştı. İncelenen imzasız dilekçelerden çoğunun asılsız çıktığı anlaşılınca bu konu ile ilgili çalışma yapılacağı yetkililer tarafından belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım adı soyadı yazmayan, açık kimliği belirtilmemiş imzasız dilekçeler hakkında gerekli düzenlemenin yapılacağını geçtiğimiz haftalarda belirtmişti. Başbakan’ın da belirttiği üzere imzasız verilen dilekçelerle asılsız yapılan ihbarlar birçok kamu personeli için sorun oluşturmuştu. İhbarların çoğunun asılsız çıkmasına rağmen değerlendirme alınan süreçte ihbar edilen ve suçsuz olan kişiler mağdur durumuna düşmüştü.

2016/21 SAYILI İMZASIZ DİLEKÇE GENELGESİ

Resmi Gazete‘de yayımlanan 2016/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi’ne göre dilekçe üzerinde açık bilgileri bulunmayan, imzası yer almayan kişilerin dilekçeleri işleme alınmayacak. Genelge’de dilekçe hakkının demokratik bir hak olduğu belirtilirken, Anayasa başta olmak üzere 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında dilekçe hakkının düzenlendiği vurgusu yapılmıştır. Dilekçe verme hakkı kapsamında Mezkür Kanun‘un 4 üncü maddesi gereğince yetkili ve resmi makamlara kişi tarafından verilen dilekçede dilekçe evren kişinin adı, soyadı, ikamet adresi, iş adresi ve imzasının yer alması gerektiği belirtilmiştir.



 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
selçuk
selçuk - 8 yıl Önce

peki daha önce incelendi mi iftiralarla yuvaların yıkılabileceği çoluk çocuğun sıkıntı çekeceği dikkate alındı mı? kanıt soruldu mu?

SIRADAKİ HABER