İNFAZ VE KORUMA MEMURLARININ ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" görüşmeleri sırasında infaz koruma memurlarının özlük haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İNFAZ VE KORUMA MEMURLARININ ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
"Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" görüşmeleri devam ederken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, cezaevlerinde görevli infaz ve koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirmeyi düşündüklerini açıkladı.
 
Bakan Bozdağ, ceza infaz kurumlarında çalışan infaz koruma memurlarının durumuyla ilgili geçen yasama yılında bir kanun tasarısı hazırlandığını belirterek, “Cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınarak Adalet Bakanlığına verilmesi, infaz koruma memurlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını da içeriyordu. Genel Kurulda önemli bir kısmı da görüşüldü. O arada kanun görüşmeleri ertelendi, kadük kaldı" dedi.
 
Bakan Bozdağ, Bakanlık olarak bu yasa tasarısını önümüzdeki yasama yılında TBMM'ye yeniden sevk edeceklerini, dış güvenliği Adalet Bakanlığı'na almayı ve infaz koruma memurlarının özlük haklarını da iyileştirmeyi planladıklarını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yasama yılında bu adımı beraber atarız" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER