KİMLER 300 SAAT KARŞILIĞI FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ALABİLECEK?

Kamu görevlilerinden bazılarına, 2018 yılında yapacakları fazla çalışmalar karşılığında toplam 300 saate kadar fazla çalışma ücreti ödenebilecek.

 KİMLER 300 SAAT KARŞILIĞI FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ALABİLECEK?
Bu yıl imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşme uyarınca,  300 saate kadar fazla çalışma ücreti ödenmesinden; bazı personel ilk defa yararlanacak, bazı personel 2017 yılında olduğu gibi aynı şartlarla yararlanmaya devam edecek,  bazı personelin ise 2017 yılındaki yararlanma şartları iyileşmiş olacak.
 
 
 
Bu yazımızda, 2018 yılında fazla çalışma ücretinden yararlanabilecek kamu görevlilerinden değil, sadece yılda toplam 300 saat fazla çalışma ücretinden yararlanabilecek olanlardan söz edilecektir.
 
300 saat fazla çalışma ücreti alabilecek olan kamu görevlileri
 
Kamu görevlilerinden bazıları, 2018 yılında yapacakları fazla çalışmalar karşılığında en çok 300 saat için ücret alabilecek. En çok 300 saat fazla çalışma ücreti ödenebilecek kamu görevlilerine her bir saatlik fazla çalışmalarından dolayı, 2018 yılı için belirlenen fazla çalışma saat ücretinin (1,97 TL) 3 katı ödeme yapılacak.
 
Buna göre, 2018 yılında 300 saat fazla çalışma yapacak bir personel, “300*3*1,97= 1773 TL”  tutarında fazla çalışma ücreti alabilecek. 
 
Fazla çalışma ücreti ödenecek kurum ve personel
 
Açıklama
 
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının taşra teşkilatında (merkez teşkilatında emeklilik işlemlerinin fiilen yürütüldüğü birimler dahil)  memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
İş yoğunluğu diğerlerine göre daha fazla olan birimlerde mesai saatleri dışındaki çalışmalar karşılığında yapılacak olan bu ödemeden, taşra teşkilatında görev yapan toplam personelin en çok %20’si yararlanabilecek.
 
Gelir İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatında memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
İş yoğunluğu diğerlerine göre daha fazla olan vergi dairesi müdürlüklerinde mesai saatleri dışındaki çalışmalar karşılığında yapılacak olan bu ödemeden,  vergi dairesi müdürlüklerinde görev yapan toplam personelin en çok %20’si yararlanabilecek.
 
Karayolları Genel Müdürlüğü şube ve bakım işletme şefliklerinde çalışan memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
İşçilerle birlikte mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşra teşkilatında (büyükşehirlerde) görev yapan memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
“Alo 181” çağrı merkezine gelen şikâyet ve ihbarların mesai saatleri dışında yapılan yerinde inceleme çalışmaları karşılığında ödenecek.
 
Adlî yargıdaki ilk derece mahkemeleri (hukuk ve ceza mahkemeleri) ile bölge adliye mahkemelerinde memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
İş yoğunluğu diğer mahkemelere göre fazla olan yerlerde mesai saatleri dışındaki çalışmalar karşılığında yapılacak olan bu ödemeden, mahkemelerde görev yapan toplam personelin en çok %30’u yararlanabilecek.
 
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde görevli memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
Mahsul alım dönemlerinde mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde görevli memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
Bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerinin yoğun olduğu dönemlerde mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde görevli memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
Yasadışı avcılığı ve biyokaçakçılığı önlemeye yönelik olarak mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün tapu müdürlüklerinde görevli memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
Mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
DSİ Genel Müdürlüğünün 8, 9, 10, 15, 17 ve 24.bölge müdürlüklerinde görevli personele ödeme yapılacak.
 
Mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde görevli memur ve sözleşmeli personele ödeme yapılacak.
 
Mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
 
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünde görevli memurlara ödeme yapılacak.
 
Mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek.
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER