LİYAKAT MI İDAREYE YAKINLIK MI ? SORUSUNA MAHKEMEDEN TOKAT GİBİ CEVAP !!!

İdarenin keyfi ve hukuk tanımaz işlemine karşı açılan davada, mahkeme Genel Sağlık-İş’i haklı buldu. Mahkeme kararında, “idarenin takdir yetkisinin sınırsız olmadığı” ifade edildi.

LİYAKAT MI İDAREYE YAKINLIK MI ? SORUSUNA MAHKEMEDEN TOKAT GİBİ CEVAP !!!
Başhemşire ataması için ilana çıkan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi’nin bu kadrosuna, Genel Sağlık-İş üyesi ve doktora mezunu olan hemşire başvuruda bulundu. 
                         
Genel Sağlık-İş üyesinin bu talebi "uygun görülmedi" denilerek reddedildi. Genel Sağlık-İş tarafından idarenin bu keyfi ve hukuk tanımaz işlemine karşı yargı süreci başlatılarak ve idarenin idari işlemlerde takdir hakkı olmakla birlikte bu hakkın sınırsız, kontrolsüz ve denetimsiz olamayacağı, hizmetin yürütülmesinde idareye yakınlık değil, eğitim ve liyakat olduğu, kamu yararı ve hizmetin İdarenin keyfi ve hukuk tanımaz işlemine karşı açılan davada, mahkeme Genel Sağlık-İş’i haklı buldu. Mahkeme kararında, “idarenin takdir yetkisinin sınırsız olmadığı” ifade edildi.
gereklerine göre bu kadroya Dr. ünvanına sahip üyesinin atanması gerektiği belirtilerek işlemin iptali istendi.
 
Davanın sonucunda karar veren İstanbul 13. İdare Mahkemesi;
"...davalı idarece ilan edilen başhemşire kadrosuna doktora öğrenimini bitiren ve mezuniyet durumu ve görev yaptığı mevcut kadro itibariyle de mevzuatta aranan diğer şartlara haiz olan davacının anılan kadroya sınavsız olarak atanması hususunda idareye takdir hakkı tanınmakla birlikte, tanınan takdir yetkisinin sınırsız olmadığı gibi kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olarak işlem tesis etmek zorunda olduğu tartışmasızdır" gerekçesiyle Genel Sağlık-İş’i haklı buldu.
 
Kararı değerlendiren Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Her zaman üyelerinin yanı başında olan Sendikamız yine Türk hukuk tarihine geçen önemli bir karara imza atmıştır. Genel Sağlık-İş olarak tek bir kriterimiz vardır o da: Hukukun üstünlüğüdür. Keyfi, hukuk tanımaz kişi ve kurumlara karşı hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. 
 
Bu vesileyle Sendikamız üyesi Sibel TAZE'ye Başhemşirelik görevinde başarılar diler, mahkeme kararının tüm sağlık camiasına ve Cerrahpaşa'ya "HAYIRLI" olmasını dileriz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER