SGK VE İŞKUR PERSONELİNİN İKRAMİYELERİ ÖDENECEK Mİ?

SGK VE İŞKUR PERSONELİNİN İKRAMİYELERİ ÖDENECEK Mİ?
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü personelinin, ikramiye ödemeleri için açtıkları davalarda verilen kararların uygulanmasına ilişkin açıklama yapıldı.
 
Milletvekili Ensar ÖĞÜT, verdiği bir soru önergesinde; SGK ve İŞKUR personeline kanunen tanınan yılda 2 ikramiye, fazla mesai ve fatura incelemeden doğan hakların ödenmesi için açılan davalarda lehlerine verilen mahkeme kararlarının uygulanıp uygulanmayacağı sorulmuştu.
 
Soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından verilen cevapta, konuya ilişkin şu açıklamalar yer aldı:
 
Sosyal Güvenlik Kurumunda; 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 28’inci maddesinin ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ödemesine ilişkin maddeleri 666 sayılı “Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin” 1’inci maddesine eklenen ek 12’inci madde ile iptal edilmiştir. Bu nedenle Kurum personeline ödenmekte olan ikramiye ve fazla mesai ödemesi sona ermiş olup, ek ödeme ise anılan kararnamenin ek 9’uncu maddesi ile yeniden düzenlenmiştir. Fazla mesai ve ikramiye ödenmesine ilişkin yeni bir kanuni düzenleme yapılmamıştır.
 
İkramiye konulu davalarda 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28’inci maddesine istinaden iptal ya da yürütmeyi durdurma kararları alındığında yasal süresi içerisinde ilgili personele ödemeler birimlerince yapılmaktadır.
 
Ancak açılan davalar ilgili personele ait olup, geneli kapsamadığından kararların tüm personel için uygulanmasına imkan bulunmamaktadır.
 
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde de mahkemeyi kazanan personele ikramiye ödemeleri yapılmıştır.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER