Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun: Önemli Açıklamada Bulundu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun: Önemli Açıklamada Bulundu

Seçimlere üç gün kala yönetmelik yayımlanıyor. Üstelik yayımlanan yönetmeliğin bu sene uygulanmayacağına dair geçici madde de ekleniyor. 

Geçici 1. Maddeye göre “Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde başlatılan iş ve işlemler, aynı Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sonuçlandırılır.” Deniliyor. Bu sene uygulanmayacak olan yönetmeliği neden alelacele yayımlıyorsunuz? Yandaşa sen sıkıntı etme, seni koruyacağız mesajı mı veriyorsunuz?

Güya yönetici görevlendirmeye sınav gelmiş, sınavın %60’ı, mülakatın ise %40’ı görevlendirme puanını oluşturacakmış. Torpil kaldığı yerden devam edecek yani. Bu yönetmeliğiniz yandaşa olan mesajınızı içeren seçim öncesi dostlar alışverişte görsün yönetmeliğidir. 

Mevcut yöneticiler sınava girmeyecekmiş. 2014 yılında çekirdek çitler gibi yenilen kul hakkının neticesinde mülakatla yönetici yapılanlar ve bir sendikanın inhasıyla müdür yardımcısı yapılanlar bu sınavdan muaf tutulacakmış. Yandaşı korumak için hazırlanan bu yönetmeliğe yazıklar olsun!

Peki, sınava kim girecek? Sen yıllarca Müdürlük yap, Müdür yardımcılığı yap gelsin birileri senin 2014 yılında görevden alsın, sonra kalkıp Ek 1 ile atama yapacağız desin ama sen mevcutta yönetici olmadığın için buna başvuramayacaksını da eklesin. Senin geçmişte yaptığın o kadar yöneticiliğin Ek 1 ile atamada dahi hiçbir kıymeti harbiyesi yok denilsin. Bu kabul edilemez!

Herkes bilmektedir ki bugüne kadar yaşanılan yönetici görevlendirme süreçlerinin sonuçları ne olursa olsun duruşumuzu asla bozmadık; Devletimize ve Milletimize küsme lüksünü de hiçbir zaman göstermeden mücadelemize devam ettik. 

Kimin hangi tavır takındığını not alıp, yaşanılan süreçlerde neyle karşılaşırsak karşılaşalım bu duruşumuzdan asla taviz vermedik. Bizi biz yapan değerleri ortaya koyma yürekliliğimizle ve farkındalık uyandırma kararlılığımızla yolumuza devam ettik. 

Ülkemizde oluşan bu ortamda, bizler üzerimize düşen sorumluluğun farkında olduk ve bunu göstermekte kararlı olduk.

Bu yönetmelikle eğitim camiasıyla oyun içinde oyun mu oynamak istiyorsunuz? Unutmayın! Bir oyunda temel kural; elinizdeki kartların durumundan ziyade kartlarınızın karşı taraf tarafından görünüp görünmediğidir. 

Karşı taraf kartlarınızı görmüyorsa oyun oynayabilirsiniz ve etkili olabilirsiniz. Bırakın kartların görünme durumunu çocuk gibi tül perdenin arkasında saklanıp, alttan da ayağınız görünüyorsa bırakın diğer oyunları saklambaç dahi oynamayamazsın. 

Daha önce söylemiştik yine söyleyelim “Bazı durumlarda kantar ağırlığı değil ağırlık kantarı tartar. Bilesiniz ki bu süreçte sizlerde tartılıyorsunuz! Uygulanabilirliği olmayan bu yönetmelikle ilgili çalışmalarımızı teşkilatlarımızdan gelen raporlar doğrultusunda tamamlayıp eğitim camiası ve kamuoyu ile paylaşacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER