YENİ BİR GENEL MÜDÜRLÜK KURULUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez teşkilatında ana hizmet birimi olarak Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü kuruluyor ve Bakanlığa 145 adet kadro ihdas ediliyor.

YENİ BİR GENEL MÜDÜRLÜK KURULUYOR
Uluslararası işgücüne ilişkin politikaların belirlenmesi, uygulanması, izlenmesi ile yabancılara verilecek çalışma izni ve çalışma izni muafiyetlerine dair iş ve işlemlerde izlenecek usul ve esasları, yetki ve sorumlulukları ve uluslararası işgücü alanındaki hak ve yükümlülükleri düzenlemek amacıyla Hükümet tarafından hazırlanan “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı” Meclis Başkanlığına sunuldu.
 
Kanun Tasarısı ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teşkilatında ana hizmet birimi olarak Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü kurulmakta ve bu kapsamda Bakanlığa çeşitli unvanlarda toplam 145 adet kadro ihdas edilmektedir.
 
Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı
 
Kanun Tasarısı,  Türkiye’de çalışmak için başvuruda bulunan veya çalışan, bir işveren yanında mesleki eğitim görmek üzere başvuruda bulunan veya görmekte olan, staj yapmak üzere başvuruda bulunan veya staj yapan yabancılar ile Türkiye’de geçici nitelikte hizmet sunumu amacıyla bulunan sınırötesi hizmet sunucusu yabancıları ve yabancı çalıştıran veya çalıştırmak üzere başvuruda bulunan gerçek ve tüzel kişilere ilişkin olarak verilecek çalışma izni ve çalışma izni muafiyetlerine dair iş ve işlemlerde izlenecek usul ve esasları belirliyor.
 
Yeni bir genel müdürlük kuruluyor
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının göç politikalarının oluşturulması sürecinde etkin çalışması gerekeceğinden hareketle; görev, sorumluluk ve temsil görevlerini uygulayacak uzmanlaşmış bir birim oluşturulması yoluna gidiliyor.
 
Bu doğrultuda oluşturulan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez teşkilatında ana hizmet birimleri arasında yer alacak. Ayrıca, Bakanlığın mevcut kadrolarına ilave olarak, çeşitli unvanlarda toplam 145 adet kadro ihdas ediliyor.
 
İhdas edilen kadroların Unvanı, Derecesi ve Sayısı
 
Unvanı Derecesi Kadro Sayısı
Uluslararası İşgücü Genel Müdürü 1 1
Genel Müdür Yardımcısı 1 1
Daire Başkanı 1 3
Çalışma Uzmanı 7 50
Çalışma Uzman Yardımcısı 8 50
Mütercim 8 5
Memur 10 30
Programcı 8 5
TOPLAM 145
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER