MOBBİNG İLE CİDDİ BİR MÜCADELE ŞARTTIR

Saadet öğretmenimizin ruhu şad olsun. Bu konuda ihmali ve sorumluluğu olanlar cezalandırılsın. Ülke olarak başka öğretmenlerimizin insanca yaşamasını istiyorsanız birtakım önlemlerin acilen alınması çok önemlidir. Bu önlemler;
1. MEB mevzuatlarında MOBBİNG olarak kabul edilecek durum, tutum ve davranışlar açıkça tanımlansın. Muhakkik veya müfettiş yorumuna bırakılmasın. 
2. MOBBİNG uygulayanlara verilen en yüksek ceza uyarma ve kınama olmaktan çıkartılarak, gerekirse memuriyetten atılmaya kadar yükseltilsin. 
3. MOBBİNG uygulayan kişiler, çok detaylı psikolojik incelemeden geçirilsin. Çünkü MOBBİNG yapma motivasyonunun kaynağı, kişilik bozukluğu gibi ciddi bir patoloji olabilir. Düşmanca duygular artarak devam edebilir.
4. İl ve ilçe merkezlerinde MOBBİNG'e maruz kalan kişilere hukuki ve psikolojik destek verilebilecek bağımsız MOBBİNG OFİSLERİ kurulsun. 
5. MOBBİNG uygulayanları koruyan, korumaya çalışan il ve ilçe yöneticileri de tespit edilerek cezaya çarptırılsın. 
6. Kurumunda MOBBİNG'e maruz kalan kişilere yapılan kötü muameleye sessiz kalan, görmezden gelen, yalancı şahitlik yapan kişilere de ceza verilsin. Akran zorbalığında olduğu gibi MOBBİNG'de de izleyicilerin rolünün kilit olduğu unutulmamalıdır. MOBBİNG uygulayan yöneticiyi farklı motivasyonlar ile korumaya çalışan kişiler tespit edildiğinde memuriyetten çıkarılsın.
7. MOBBİNG davaları mahkemelerde 5 yıl sürmek yerine 6 ay gibi kısa sürede çözüme kavuşturulsun. 
8. MOBBİNG şikayeti ile soruşturulan kişiler, delil karartma, şahitleri etkileme ve baskı altına alma ihtimaline karşın açığa alınsın.
9. Asılsız MOBBİNG şikayeti yaptığı tespit edilen kişilere de ceza verilsin. Psikolojik durumu detaylı olarak incelensin. 
Unutmayalım "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

YORUM EKLE