Öğretmen adayları atama talebinde bulundu

Türk Eğitim-Sen öncülüğünde toplanan öğretmen adayları, şubat ayında 40 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etti.

  Öğretmen adayı bir grup ile sendika üyeleri Kurtuluş Parkı'nda toplandı. Taleplerini anlatan sloganlar atan ve pankartlar açan grup, bakanlıktan 40 bin öğretmen ataması talebinde bulundu. Ataması yapılmayan öğretmenlere destek olmak için, Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Musa Akkaş, Cengiz Kocakaplan, Selahattin Dolgun ve Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı da ataması yapılmayan öğretmenlerle birlikteydiler.

Daha sonra grup adına açıklama yapanlardan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, atamaların biran önce yapılması gerektiğini söyledi. Musa Akkaş sosyal medaya hesabında da konu ile ilgili paylaşımda bulundu.

Musa Akkaş'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımı:

 "Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz bugün Kurtuluş Parkından “40 bin ek atama istiyoruz” diye haykırdı. Türk Eğitim Sen olarak her zaman olduğu gibi yine yanlarında olduk. Seslerine ses, güçlerine güç kattık. Onlarla beraber sağır olmuş kulaklara, taşlaşmış vicdanlara seslendik: 
Okuduk okuduk okutamadık! 
Susma haykır ek atama haktır!
Sadaka değil adil atama!
Öğretmenler burada ek atama nerede!
40 BİN EK ATAMA İSTİYORUZZZZ!"

Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

"Ataması yapılmayan meslektaşlarımız ile birlikte Kurtuluş Parkındaydık. Öğretmensiz öğrenci, öğrencisiz öğretmen kalmayana dek yanınızda olacağız. AES olarak öğretmen atamalarının mülakat değil, KPSS puan üstünlüğüne göre KADROLU olarak yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 04:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER