Öğretmenlerden özür diledi ama...

Bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma proramında ünlü tiyatrocu Onur Buldu'nun bir yarışmacıya sorduğu soru öğretmenlerin tepkisine neden oldu.

Öğretmenlerden özür diledi ama...

Onur Buldu'nun sunuculuğunu yaptığı yarışma programında, yarışmacıya "Yazın üç ay tatil yapıp bir de üstüne maaş aldığı için çok kıskanılan meslek grubu?" şeklinde soru sorulması öğretmenlerin infialine sebep oldu.

Öğretmenler sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ve yorumlarda hem tv kanalını hem de sunucuyu eleştirdiler. Eleştiriler üzerine tv kanalı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak öğretmenlerden özür diledi. Ünlü tiyatrocu ve program sunucusu Onur Buldu da sosyal medya hesabından özür dilediğini açıkladı. Ancak tepkiler dinmek bilmiyor ve öğretmenler bu özürleri kabul etmiş gibi görünmüyor.

Yaşananların ardından bir tepki de Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan geldi. Facebook ve twitter sayfalarından açıklama yapan Talip Geylan şu ifadeleri kullandı:

"Bu cehalet ve nezaketsizliğe nasıl bir yorum yapılır, bilemiyorum.!
Kendisini yetiştirenin de bir öğretmen olduğunu unutacak kadar savrulan bu zihniyeti kınıyorum. 
Öğretmeni korumanın, aslında ülkemizin geleceğini korumak olduğunu ne zaman idrak edeceğiz?
En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenimize vereceğimiz değerin, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymet olduğunu ne zaman idrak edeceğiz?
“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ahlakından, şu an şahit olduğumuz şuursuzluğa nasıl evrildiğimizi sorgulamanın zamanı gelmedi mi?
“Üç ay” olduğunu iddia ettikleri tatilin öğretmenler için değil, çocuklar için olduğunu görmekten aciz bir idrak ile bu ülkenin nereye gideceğini sorgulama zamanı gelmedi mi?"

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 03:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER