Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Andımız Açıklaması

Başkan Erdoğan, AK Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında andımız ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Andımız Açıklaması

Danıştay kararı açıkça Anayasaya aykırıdır. Bu karar bir takım eski hastalıkların bünyemizde yaşadığını görüyorruz.

Tek parti CHP'sinde başllatılan bir uygulamayaı, bugnün hala sürdürmeye çalışmak yanlıştır.

Andın ilk halini Türk Ocaklarını kapatmasıyla, Üniversiteleri perişan etmesiyle bilinen kişi yazmıştır. Bu kişi aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır.

Bize göre milletimizin en büyük andı, en etkili andı İstiklal Marşıdır. İstiklal marşı dışında bir and tanımıyoruz, tanımayacağız.

Türküm ben, amma şunu söyleyim, ben Türkçü değilim. Türküm. O başka birşey , o başka birşey, ırkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır. Her etnik unsur, kendi etnik unsuruyla iftihar edebilir. Türkte, lazı da, çerkezi de eder, ama cılık, culuk etmez.

Şimdi sizin Türkçülük yapma hakkı var, öte yandan Kürt vatandaşımızın Kürtçülük yapma hakkı doğar, bırakalım, Türk Türklüğüyle övünsün, Kürt Kürtlüğüyle övünsün, ama asla bunu ırkçılık boyutuna taşımayalım. Bunu yaptığınızda ayrımcılık yapmış olursunuz.

İşte biz bu yanlışın içine düşmedik.

Türkiye, 81 milyon vatandaşın ortak değeri ise hepsini kucaklamalıdır. İşte bizi rabiamız, tek millet, 81 milyon vatandaşın tamamını ifade ediyor, burada ayrımcılık yok, Türkiye'de ne kadar etnik unsur varsa, hepsini bir araya topluyoruz.

Tek bayrak derken, İstikbalimizin alameti farikası olan değer, üçüncüsü tek vatan derken, vatan toprağın hepimize ait olduğunu anlatıyor. İşte her yere hizmetimiz var, her yerde varız, 81 vilayetimize biz icraat götürdük. Sağlığa bak, ulaşıma 
bak, bunu görürsün.

Tek devlet derken maziden, atiye giden Türk devletinden başka devlet tanımadığımızı gösteriyoruz.

Kardeşlerim, bizim ortaya koyduğumuz bu fotoğrafta tek tipçi rejim özentisi bir metnin çocuklarımıza her sabah okutulmasına yeri var mıdır?

Hele hele meseleyi konuyu hukuki boyutuyla inceleyen, Anayasa komisyonu başkanımızın meşrebine indirgemenin ne faydası var. bir taraftan ben ayrımcı eğilimi, kökeni ile uğraşmam diyeceksin, ama komisyon başkanım, bakanlık yapan arkadaşımıza bir taraftan hakaret, bir taraftan tehdit savuracaksın, kusura bakma onun arkasında bizler varız.

Ve doğrusu, bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti, bir genel başkana yakıştıramadım. Çünkü bu çok çok üzücüydü, buna yol arkadaşımı feda edemem.

Zira, benim bu yol arkadaşımın yakından uzaktan ırkçılıkla bir alakası yok. Kökeni Kürt olabilir, ama kendisi bu ülkede hizmet etmenin aşkını yasamış olan yok arkadaşımdır. 

Üstelik bu bakanımızın şehrine ve ülkesine ne büyük hizmetler yaptığının en büyük şahidi bizleriz. Hiç bir arkadaşımızın işini yaptığı için tehdit edilmesine göz yumamayız. Bizim metindeki ifademizle bir sıkıntımız yok.

Birazdan MEB'in tanıtım toplantısına katılacağım, burada, nasıl doğru olacaklarını, nasıl ülkelerini seveceklerinin esaslarını ortaya koyacağız.

Sevgili milletim, Balkanlardan Orta Asya'ya kadar, ecdad yadigarını biz kazandırdık. Eğer bunları görmeyen gözler varsa ben ne yapayım.

Dolayısıyla buradaki mesele, ne Türk kavramıdır, ne de metindeki tavsiyelerdir. Burada sorun metnin zihniyetidir.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER