Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Kritik Açıklamalar! Cuma Günü Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma günü açıklayacağı 100 günlük icraat programın detayları kabine toplantısında ele alındığını söyleyen Kalın, “Hem seçim döneminde vaat edilen projeleri hem de daha evvel başlatılmış devam etmekte olan ya da bitirilecek olan projeleri kapsıyor. 400 civarında projenin bu 100 günlük icraat programı çerçevesinde detayları Kabine toplantısında ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Kritik Açıklamalar! Cuma Günü Açıklanacak

100 günlük programda öncelikli amacın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin temel unsurlarının tamamlanması olduğunu, Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı içinde oluşturulan yeni birimlerin, ofislerin, başkanlıkların, kurulların teşekküllerinin tamamlanması ve buralara üst düzey atamaların yapılması olduğunu söyleyen Kalın, “Bu çerçevede bir takım atamalar yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu süreç hızlı bir şekilde tamamlanacak. 

100 günlük icraat programın açıklanmasında paralel olarak 2019-2023 dönemine ait stratejik planının kasım sonuna kadar hazırlanmış olacağını ifade eden Kalın, “Bizim öncelikli hedefimiz Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde yeni sistemin de sunduğu imkanlarla bütün bakanlıklarımızın, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın tam kapasite çalışarak bu hedeflere ulaşacak şekilde bir performans hayata geçirmesi.

Güvenlik birimlerimiz eşgüdüm sayesinde teröre darbe üstüne darbe vurmaktadır.

İç ve dış tehditlere yönelik terörle mücadele konusun da toplantıda ele alındığına dikkat çeken Kalın, “Güvenlik birimlerimiz arasında son dönemde yakalanmış olan eşgüdüm sahada da somut neticeler vermeye devam ediyor. Bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarında oluşturdukları eşgüdüm sayesinde teröre darbe üstüne darbe vurmaktadır.

Suriye’de devam eden savaşın siyasi bir çözüm yolu ile sonuçlandırılmasına yönelik bir dizi siyasi girişimin devam ettiğini de belirten Kalın, Soçi toplantıları ve Astana sürecini hatırlatarak, Türkiye’nin bu sürece etkin bir şekilde katkı vermeye devam edeceğini de belirtti. Kalın, Suriye kaynaklı terör tehditlerine karşı Türkiye’nin etkin mücadelesinin kararlı bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye hiçbir tehdide ve tehditvari dile asla prim vermez

Amerika ile Türkiye arasında yaşanan gerilime de dikkat çeken Kalın, “Burada devam eden adli süreç ile ilgili Amerikan makamlarının tehdit dolu açıklamalarına şahit oluyoruz. 

MGK bildirisinde de ifade edildiği gibi, bugün Cumhurbaşkanımızın Kabine toplantısında da ifade ettiği gibi, Türkiye hiçbir tehdide ve tehditvari dile asla prim vermez. 

Türkiye’ye yönelik tehdit ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Özellikle NATO müttefiki olduğumuz ve stratejik ortak olarak tanımladığımız ABD’nin Türkiye’de devam eden adli bir konuyu gerekçe göstererek ya da bahane ederek Türkiye’ye yönelik tehditkar dil kullanması asla kabul edilemez. 

Türkiye bu stratejik ortaklığı kendi ulusal çerçevesinde devam ettirmek için üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Buna mukabil Amerikan makamlarının Türkiye’nin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendiren PYD ile angajman ve FETÖ terör örgütüne karşı mücadele konularında Türkiye’yi tatmin edici adımlar atmadığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin duruşunun ne kadar haklı ve ilkeli olduğu kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Biz bundan sonraki süreçte de rasyonel, ilkeli, onurlu duruşumuzu aynen devam ettireceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER